Firma detinuta de rudele unui fost ministru PNL al Finantelor asigura mentenanta din unitatea mobila ATI de la Spitalul “Victor Babes” unde au decedat trei pacienti

Firma care asigura mentenanta instalatiei de oxigen si a ventilatoarelor din tirul ATI de la Spitalul “Victor Babes” din Bucuresti, unde, aseara, au decedat trei pacienti infectati cu Covid-19, este Medist SRL, compania detinuta de fosta sotie si fiul fostului ministru PNL al Finantelor, Sebastian Vladescu, au declarat surse din ancheta.


Contractul de mentenanta ar fi incheiat intre Medist SRL si Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU).

De asemenea, oxigenul este livrat de compania Linde Romania.

Una dintre ipotezele cercetate de anchetatori, potrivit G4Media, este ca, din eroare, o persoana ar fi crescut presiunea din instalatia de oxigen care ar fi dus la blocarea ventilatoarelor.

Toate ventilatoarele de la sectia mobila ATI a Spitalului „Victor Babes” au intrat concomitent in avarie, iar trei dintre cei opt pacienti internati in unitate au intrat in stop cardio respirator si au decedat, a anuntat Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU).

„Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fata locului a refuzat intrarea in unitate, desi i-a fost oferit de catre personalul medical, echipament complet de protectie impotriva COVID-19. Acesta, in final a parasit incinta spitalului, refuzând sa intre in TIR”, a precizat DSU.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Medist SRL este detinuta de Ionel Manole, Mihaela-Elena Manole, Carmen Vladescu (63 de ani), Sebastian-Alexandru Vladescu (34 de ani), Gheorghe Florin Coica, Cristian Ioana Craciun si Cristina Gabriela Anghel. Administrator este Gheorghe Florin Coica.

Carmen Vladescu este fosta sotie a ex-ministrului PNL al Finantelor, Gheorghe Theodor Sebastian Vladescu, iar Sebastian-Alexandru este fiul lor.

Fostul ministru Sebastian Vladescu este trimis in judecata de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta in dosarul privind reabilitarea caii ferate Bucuresti – Constanta. Fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu este acuzat ca ar fi primit mita peste 3,3 de euro ca sa asigure finantare pentru reabilitarea caii ferate.

Alaturi de el, au fost deferiti Justitei si fostul deputat PNL Cristian Boureanu si fostul sef al Eximbank, Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana, fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Cristian Dascalu.

UPDATE: Compania Medist SRL arata, intr-un comunicat de presa, ca potrivit ”cercetarilor preliminare, ventilatoarele livrate de catre compania noastra nu au prezentat probleme tehnice si functionau in parametrii normali”.

Reprezentantii Medist SRL mai arata ca ”in acest moment este in derulare o ancheta a organelor in drept pentru stabilirea motivelor care au dus la cresterea presiunii oxigenului peste valoarea maxima admisa. Suntem in legatura cu autoritatile implicate in ancheta si vom pune la dispozitia acestora toate informatiile necesare”. (V.E.)

Leave a Reply