Cele mai frumoase lucrari participante la concursul 3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deseurilor sunt expuse la Iulius Town Timisoara (P)

Intre 14 – 27 aprilie 2021, organizatorii concursului de creatie „3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deseurilor” aduc la Iulius Town cele mai frumoase lucrari realizate de catre elevii participanti.  Ajuns acum la final, concursul educativ, organizat de catre RETIM Ecologic Service SA şi Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis (ADID Timis), impreuna cu partenerul Zona de Dezvoltare Lions Dinamic Plus Timisoara, are parte de o expozitie in cadrul celui mai mare centru comercial din Timisoara, astfel incat mesajul ecologist al lucrarilor sa ajunga direct la cat mai multi cetateni.


Concursul de creatie „3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deseurilor” s-a bucurat de inscrierea a peste 1000 de elevi ai scolilor primare, gimnaziale si liceale, iar, prin lucrarile realizate, acestia au demonstrat ca au inteles conceptul 3R si modul cum acesta trebuie aplicat.

De exemplu, copiii au raspuns la intrebarile: Ce pot face cu o cutie din metal? Cum pot sa reduc cumparaturile inutile, implicit risipa? Unde trebuie sa depunem hartia?  Ghidandu-se dupa principiul 3R: Reduc, Refolosesc si Reciclez toti au inteles ca pot:

contribui la protejarea mediului inconjurator imbunatatirea aerului pe care il respiram cu totii respecta resursele pe care ni le ofera natura.

Din cauza restrictiilor impuse de pandemia de coronavirus nu a fost posibila realizarea unei ceremonii de premiere cu prezenta fizica a copiilor si a cadrelor didactice implicate. Organizatorii vor sa isi demonstreze si prin aceasta expozitie aprecierea pentru calitatea desenelor, picturilor, a lucrarilor de arte plastice pe care le-au primit si jurizat.

Vizitatorii centrului comercial Iulius Town pot admira o selectie a celor mai bune lucrari timp de doua saptamani – in perioada 14-27 aprilie, spatiul alocat fiind Piateta Intersport – la baza scarilor rulante catre Food Court. Pentru siguranta publicului, organizatorii recomanda pastrarea distantei fizice, iar purtarea mastii de protectie este obligatorie.

Mentionam ca cele mai bune lucrari au fost recompensate cu premii in valoare totala de 32.000 de lei, acestea fiind structurate pe urmatoarele categorii:

Premiul I – 21 x biciclete

Premiul II – 21 x trotinete

Premiul III – 21 x set role

Mentiune – 100 x rucsac timp liber

Premii de participare –150 bidoane de apa de 0,5 l, 150 şepcuţe, 100 de sacoşe din material reciclabil.

Lista cu castigatorii premiilor I, II, III si a mentiunilor este disponibila pe site-urile www.retim.ro si www.adidtimis.ro  .

Pentru a contribui si dvs. la un mediu mai bun, mai curat trebuie doar sa respectati Ghidul de colectare separata a deseurilor disponibil online aici : https://retim.ro/utile/ghid_tm/ .

Va asteptam la expozitie de la Iulius Town! (I.P.)

Leave a Reply