Raed Arafat trebuie sa-i ceara scuze Timisoarei! Inalta Curte a decis definitiv ca ordinul sau de carantinare a orasului de pe Bega a fost ilegal

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, 13 aprilie, ca Ordinul 6699/21.03.2021 semnat de Raed Arafat, prin care Timisoara a fost aruncata intr-o carantina a bunului plac, timp de 72 de ore, a fost unul complet ilegal.


Magistratii Curtii Supreme au respins recursul declarat de seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, impotriva hotararii Curtii de Apel Bucuresti, din 26.03.2021, prin care ordinul abuziv a fost anulat, astfel ca s-a confirmat ca restrictiile impuse timisorenilor in perioada 22- 24 martie au fost complet ilegale.

“Deocamdata, nu vom promova o actiune civila in instanta pentru solicitarea de daune, pentru ca, de ce sa nu o spunem, ne-ar costa mai mult procesul, taxele de timbru, decat valoarea despagubirilor pentru cele trei zile de carantina ilegala. Desigur, nu ne opunem ca intreprinzatorii din industria ospitalitatii din Timisoara sa deschida actiuni pe cont propriu impotriva lui Raed Arafat, daca doresc acest lucru. Este si o perioada tulbure, cu schimbari in cadrul Guvernului, cred ca e bine sa mai asteptam”, ne-a declarat Corina Macri, presedinta Patronatul Ho-Re (hoteluri si restaurante) Timisoara, organizatia care a castigat acest proces impotriva DSU, a lui Raed Arafat.

Desi, dupa hotararea instantei de fond, Raed Arafat a declarat ca, daca s-ar intoarce timpul inapoi, ar lua aceeasi decizie – decizie care, acum, s-a dovedit a fi ilegala -, este timpul sa se razgandeasca si, asa cum il indemna, la vremea respectiva, presedintele CJ Timis, Alin Nica, sa-si ceara scuze Timisoarei si timisorenilor. (G.I.)

One thought on “Raed Arafat trebuie sa-i ceara scuze Timisoarei! Inalta Curte a decis definitiv ca ordinul sau de carantinare a orasului de pe Bega a fost ilegal

Leave a Reply