Trei imobile din judetul Arad, transformate in “ferme” de cannabis! Descindere a politistilor de la Crima Organizata, care au “cules” toata marfa si i-au retinut pe traficanti

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus retinerea pentru 24 de ore a trei persoane, care sunt acuzate de savarsirea infractiunii de trafic ilicit de droguri de risc.


In fapt s-a retinut ca, in perioada 01.03.2021 – 14.04.2021, inculpatii au cultivat droguri de risc, fara drept si in scop de comercializare, in 3 imobile situate pe raza judetului Arad.

In urma perchezitiilor efectuate in cauza, au fost ridicate si indisponibilizate 331 de plante de cannabis, 810 grame de masa vegetala uscata de cannabis, 700 de lei, ustensile destinate culturilor indoor de cannabis (saci cu ingrasaminte, bidoane cu fertilizatoare, lampi pentru caldura, ventilatoare, transformatoare, tubulatura), rasnite si cantare.

In cursul zilei de astazi, inculpatii au fost prezentati Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad.

Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor Sectiei 6 de Politie Rurala Beliu – I.P.J. Arad, precum si al luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Arad. (V.E.)

UPDATE: Judecatorii Tribunalului Arad au admis propunerea procurorilor DIICOT de arestare pentru cei trei dealeri de cannabis si au emis mandate pentru 30 de zile. “Pe piata drogurilor de risc din Arad si din vestul tarii nu vor mai ajunge cele 800 de grame de cannabis, masa vegetala uscata, dar nici cele peste 200 de kilograme de masa verde ridicata in timpul perchezitiilor. Decizia judecatorilor de a-i trimite in spatele gratiilor pe cei trei traficanti confirma munca noastra la acest caz, sub coordonarea DIICOT Arad”, a subliniat comisarul sef Cosmin Popovici, seful SCCO Arad.

Leave a Reply