EXCLUSIV. Medicul Dorel Sandesc, pregatit sa-si recunoasca vinovatia in dosarul de ucidere din culpa in care este cercetat de Parchetul Timisoara. VEZI ce pedeapsa a fost negociata cu procurorul de caz

Medicul timisorean Dorel Sandesc, vicepresedintele Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, intentioneaza sa-si recunoasca vinovatia in dosarul de ucidere din culpa in care este cercetat de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara si sa incheie un acord cu procurorul de caz.


Potrivit avocatei Camelia Taranu, aparatoarea celebrului medic din Timisoara, dosarul de ucidere din culpa va ajunge, in curand, pe rolul instantelor de judecata, insa nu va contine clasicul rechizitoriu, ci doar un acord de recunoastere a vinovatiei semnat de inculpat si de procuror.

In acest context, instanta de judecata sesizata cu verificarea acordului incheiat intre cele doua parti, fara a mai administra probe suplimentare, se va pronunta cu privire la validitatea acordului si a cuantumului pedepsei.

“Procurorul de caz ne-a propus o pedeapsa de 1 an si doua luni de inchisoare cu suspendare, sub minimul special, in conditiile in care s-au retinut mai multe circumstante atenuante.

Expertiza tehnica a demonstrat ca autoturismul in care circula victima a intrat in intersectie cu peste 70 km/h, in timp ce clientul meu circula cu 37 km/h. In conditiile in care vizibilitatea la intrarea in intersectie era redusa, probabilitatea unui impact era foarte mare, chiar si in cazul asigurarii si a acordarii prioritatii de dreapta.

De asemenea, victima tocmai trecuse printr-o severa cura de slabire, care i-a afectat rezistenta fizica. Dorel Sandesc a depus toate eforturile pentru salvarea femeii ranite in accident, incheiase un acord cu o clinica din strainatate pentru a o trimite la recuperare, insa, din nefericire, in cele din urma, victima a decedat.

In urmatoarele zile, vom da un raspuns la propunerea procurorului de caz, cu speranta ca eventualul acord sa fie validat de instanta de judecata“, ne-a dezvaluit avocata Camelia Taranu.

Reamintim ca accidentul rutier in care a fost implicat medicul Dorel Sandesc a avut loc in dupa-amiaza zilei de 9 aprilie 2018, pe o straduta din localitatea Giroc, cand Jaguarul pe care-l conducea a intrat in coliziune cu Dacia Logan in care circula Ofelia Marincu (foto 2), patroana unui hotel din localitatea de la periferia Timisoarei. In ciuda eforturilor medicilor de la Spitalul Judetean Timisoara, victima a decedat in 31 ianuarie 2019. (G.I.)

Leave a Reply