Inspectorul sef al IPJ Timis, atacat violent la Nasul TV! “Analizam oportunitatea sesizarii CNA si, eventual, a altor instante cu competenta juridica”, anunta chestorul Alin Petecel

Un talk-show realizat de Radu Moraru la Nasul TV si difuzat pe retelele de socializare ar putea ajunge in atentia Consiliului National al Audiovizualului (CNA), dupa ce jurnalistul a declansat o violenta campanie de presa impotriva chestorului Alin Aurelian Petecel, inspectorul sef al IPJ Timis.


Pornind de la cazul tanarului anti-masca internat la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, Radu Moraru s-a napustit asupra sefului politistilor din Timis, pe care l-a acuzat de dictatura personala, mazilirea agentului Valer Kovacs si, mai nou, de internarea la Psihiatrie a persoanelor care refuza sa poarte masca de protectie.

Tirul apostrofarilor a pornit de la Daniel Ilie Gaspar, pe care organele judiciare l-au internat la Spitalul de Psihiatrie si Masuri de siguranta din Jebel, dupa ce tanarul l-a amenintat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat, prezentand pe Facebook un topor, un ciocan si o ranga. Internarea acestuia a fost recomandata de medicii legisti care, in urma unei expertize psihiatrice, au constatat ca timisoreanul anti-masca a avut discernamantul abolit si prezinta un real pericol public, din cauza potentialului agresiv.

“Am cunostinta de prezenta unui material pe retelele de socializare, inregistrarea unei emisiuni la care participa d-nul Radu Moraru si in cadrul careia se prezinta mai multe aspecte referitoare la IPJ Timis.

Pe langa violenta limbajului si atacurile verbale/jigniri la adresa mea si a institutiei pe care o conduc, am remarcat si lipsa coerentei si a corespondentei in realitate, fara a putea  identifica o motivatie rationala a unui astfel de limbaj si a unei asemenea abordari in spatiul public.

Suntem, din nefericire, expusi, in aceasta perioada dificila pentru toti, la mai multe incercari de dezinformare/ manipulare a opiniei publice, dar, facem tot posibilul, dupa cum ati putut constata, sa pastram un raport corect cu mass-media.

Din respect pentru oamenii care au contact cu aceste informatii si pentru ca merita sa acceseze surse veridice, vom analiza oportunitatea sesizarii CNA si, eventual, a altor instante cu competenta juridica, pentru a evita orice polemica in spatiul public ce poate aduce prejudicii de imagine institutiei“, ne-a transmis inspectorul sef al IPJ Timis. (G.I.)

 

Leave a Reply