Liviu Dragnea ar putea fi liberat conditionat! Fostul lider al PSD a primit aviz pozitiv din partea comisiei din Penitenciarul Rahova

Nostalgii perioadei in care PSD a fost condus de Liviu Dragnea au primit cu emotie si vii aplauze anuntul ca fostul lider maxim al partidului se poate libera conditionat. Membrii Comisiei Penitenciarului Rahova au avizat pozitiv cererea de liberare inainte de termen depusa de Liviu Dragnea, insa decizia finala va fi luata de instanta de judecata, la termenul din 27 aprilie.


Avocata Flavia Todosiu a confirmat faptul ca fostul lider al PSD si-a ispasit fractia de pedeapsa pentru solicitarea liberarii conditionate, iar comisia din penitenciar solutionat pozitiv aceasta cerere.

„Dansul a indeplinit fractia pe care o prevede legea, de doua treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. In aceste doua treimi au fost incluse si, respectiv, scazute, zilele de castig prin munca.

Astfel, dansul a intrat in aceasta comisie si s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce inseamna ca indeplineste absolut toate conditiile de legalitate pentru a i se admite aceasta cerere”, a spus avocatul lui Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea se afla in penitenciar din 27 mai 2019, cand a fost condamnat definitiv de instanta suprema la 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde executa pedeapsa, intentand mai multe procese, pe motiv ca nu este lasat sa munceasca in atelierul auto al inchisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la munca, dupa ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, in prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a sustinut atunci ca nu a autorizat ca Dragnea sa dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sanctionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de munca in atelierul auto al inchisorii.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a solicitat Judecatoriei Sectorului 5 sa fie eliberat conditionat din inchisoare, unde executa o pedeapsa de 3 ani si 6 luni in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Potrivit portalului instantelor, Dragnea a depus cererea de eliberare conditionata pe 12 aprilie, iar instanta a stabilit termen pentru solutionare in data de 27 aprilie. (V.E.)

Leave a Reply