Politistul din Timisoara care a fost la un pas de moarte, dupa ce a fost lovit cu o caramida in cap de un tigan din Kuncz, inca asteapta rezolvarea dosarului sau privind daunele morale

Au trecut nu mai putin de sapte ani de la incidentul sangeros, din seara zilei de 20 aprilie 2014, din cartierul timisorean Kuncz, in urma caruia un politist a suferit o lovitura la cap si fost nevoit sa-si incheie cariera profesionala. Agentul sef principal Cristian Iliescu (foto), care-si desfasura activitatea la Sectia 2 Timisoara, a fost trimis, cu inca un coleg, sa aplaneze un scandal izbucnit intre doua familii de tigani, pe fondul consumului de alcool.


La aparitia politistilor, scandalagii au inceput sa arunce cu pietre si caramizi, motiv pentru care s-au cerut intariri. Pana sa ajunga trupele speciale, Cristian Iliescu a fost lovit cu o caramida in cap si a fost transportat in coma la spital, fiind salvat de medici in ultimul moment.

In urma acestui incident, politistul a fost nevoit sa se pensioneze din motive medicale, iar agresorii Costel Bacau, Remus Dano, Ana Maria Gabor, Ciprian Gabor si Gabriel Gabor au fost trimisi la inchisoare cate 6 ani, noua luni si 20 de zile.

Totodata, au fost obligati la plata in solidar a sumei de 20.000 de euro catre Cristian Iliescu, dar si a unei rente lunare de 249 de lei, pana politistul si-ar fi recapatat intreaga capacitate de lucru, ceea ce nu s-a mai intamplat.

“Dupa acel incident, cred ca m-am nascut a doua oara. Fara profesionalismul domnului doctor Horia Ples, probabil ca n-as fi supravietuit, de aceea, intotdeauna, gandul meu se indreapta catre domnia sa ca inspre un sfant. Astazi m-au sunat cativa fosti colegi activi de la IPJ Timis, multi rezervisti, dar si fosta mea psiholoaga, acum mutata la Brasov.

M-am simtit special, inseamna ca am lasat ceva in urma mea, n-am trecut prin politie ca si cum n-as fi fost. Le multumesc tuturor, mesajele lor de incurajare au fost ca un medicament al optimismului.

Aveam nevoie, mai cu seama ca, de sapte ani, dosarul meu privind plata daunelor morale zace pe undeva, prin biroul vreunui sef din Politia Romana. Doar promisiuni. Am avut speranta ca, in timpul mandatului domnului ministru Marcel Vela, banatean de-al nostru, problema mea se va rezolva. Nu s-a intamplat acest lucru…

Asta e, mi-am luat gandul ca se va face dreptate, iar ranirea mea in timpul misiunii din Kuncz va fi considerata un accident de munca… Sunt trist ca niciun sef din IPJ Timis nu m-a sunat sa ma intrebe de sanatate.

Am inteles, agentii din teren sunt doar pionii de pe tabla de sah a sefilor, iar sacrificiul lor nu inseamna mare lucru pentru castigatorii vremelnici”, ne-a declarat Cristian Iliescu, la sapte ani de cand Dumnezeu i-a mai dat o sansa la viata. Dar, in afara unui sistem pe care l-a slujit cu devotament timp de aproape doua decenii. (G.I.)

One thought on “Politistul din Timisoara care a fost la un pas de moarte, dupa ce a fost lovit cu o caramida in cap de un tigan din Kuncz, inca asteapta rezolvarea dosarului sau privind daunele morale

  1. Multă sănătate îți dorim… Cine vroiai sa te sune dintre sefi? Nu ai vazut ca toată conducerea IPJ Timiș e formata din olteni…?
    Toți oltenii sunt mari șefi dar nu au reținut în toată cariera măcar un hot de găini…

Leave a Reply