Efectul COVID. Compania aviatica Wizz Air a raportat pierderi de aproape 500 milioane de euro, din cauza restrictiilor de calatorie

Wizz Air, compania aeriana low-cost din Ungaria care opereaza curse si pe Aeroportul International Timisoara, a anuntat ca asteapta o redresare graduala a zborurilor spre sfarsitul verii, in al doilea an de restrictii din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.


Estimarile optimiste se bazeaza pe progresele inregistrate in campania de vaccinare pe principalele piete ale companiei. Pentru anul financiar care s-a incheiat la 31 martie 2021, compania se asteapta sa raporteze pierderi intre 475 si 495 milioane de euro, scrie Agerpres.

“Inceputul anului financiar care se va incheia la 31 martie 2022 continua sa fie afectat de restrictiile de calatorie si ne asteptam la o redresare graduala a traficului spre sfarsitul verii”, estimeaza Wizz.

Ritmul redresarii calatoriilor va creste datorita progreselor inregistrate cu campania de vaccinare pe principalele piete ale companiei, care includ Ungaria, Marea Britanie, Polonia si Italia. Dar actualele incertitudini nu permit Wizz Air sa furnizeze estimari privind rezultatele financiare anuale, se arata intr-un comunicat al operatorului aerian.

In anul financiar care s-a incheiat la 31 martie 2021, compania se asteapta sa raporteze pierderi intre 475 si 495 milioane de euro, iar nivelul numerarului detinut se ridica la 1,615 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca va putea supravietui multi ani fara a efectua zboruri. Rezultatele financiare ale Wizz, una din cele mai solide companii aeriene din Europa din punct de vedere financiar, vor fi publicate in 2 iunie.

Wizz Air opereaza o flota de 136 de aeronave Airbus A320 si A321, fiind preferata de 40 de milioane de pasageri in anul financiar F20, care s-a incheiat pe 31 martie 2020. (I.P.)

Leave a Reply