Judecatoarea Adriana Stoicescu, reclamata la Inspectia Judiciara! Fosta presedinta a Tribunalului Timis ar fi comis o abatere disciplinara, dupa ce l-a catalogat pe ministrul Justitiei ca fiind un “personaj trist”

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu, a sesizat Inspectia Judiciara cu privire la o pretinsa abatere disciplinara comisa de judecatoarea Adriana Stoicescu, fosta presedinta a Tribunalului Timis. Potrivit unor surse judiciare, sesizarea presedintelui CSM vine dupa ce fostul presedinte al Tribunalului Timis l-a catalogat pe Stelian Ion drept „un personaj trist care ocupa functia de ministru al Justitiei”.


„Nenorocirea acestui popor este ca, de 30 de ani, este condus si reprezentat de personaje care si-au facut scoala in ultima banca, copiind de la colegii care azi muncesc ca fraierii, asteptand doar ca politicienii de carton sa le casapeasca vietile.

Personaje ale caror tati slugareau partidul si securitatea ne conduc spre vremuri de impliniri marete, reamintindu-ne zilnic vocatia de pierzatori la ruleta ruseasca a planetei. Astazi, personajul trist care ocupa functia de ministru al Justitiei dovedeste inca o data, daca mai era nevoie, ca exista tara lor, guvernul lor si justitia lor”, este partea dintr-un care ar incrimina-o pe Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

Presedintele CSM a sesizat Inspectia Judiciara pentru a verifica daca judecatoarea Adriana Stoicescu a comis abatere disciplinara prin postarea de pe Facebook, acuzand incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind magistratii.

“Nu am primit nimic oficial, dar, chiar in aceste conditii, ma voi abtine de la comentarii si postari pana la solutionarea sesizarii”, a precizat judecatoarea Adriana Stoicescu, in timp ce unul dintre fanii textelor sale, cu informatii din sistem, ii aduce aminte ca, saptamana trecuta, a avertizat-o ca este pe lista scurta si ca “baietii nu mai permit nimic”.

Reamintim ca alti trei judecatori, Laurentiu Grecu, Dragos Calin si Alina Giorceanu, ar putea fi suspendati din functii, dupa ce si-au exprimat opiniile critice, pe un grup inchis de pe Facebook, cu privire la politica sau la activitatea altor colegi.

Inspectia Judiciaria cere suspendarea din functie a celor trei judecatori, sub pretextul ca prin activitatea lor de pe retelele de socializare afecteaza prestigiul justitiei.

Sectia pentru judecatori a CSM urmeaza sa stabileasca, la termenul din 12 mai, daca acuzatiile Inspectiei Judiciare au temei legal, iar ar mesajele publice ale acestora ar avea caracterul unor abateri disciplinare. (G.I.)

Leave a Reply