Liviu Dragnea si-a sustinut cererea de liberare conditionata la Judecatoria Sectorului 5. “Cred ca am stat destul in penitenciar. M-am reabilitat!”. Patronul unei companii s-a aratat dispus sa-i ofere un loc de munca

Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferinta, azi dimineata, de catre magistratii de la Judecatoria Sectorului 5, in timpul procesului privind cererea sa de liberare conditionata din penitenciar. Fostul lider al PSD le-a spus judecatorilor ca a stat destul in penitenciar si ca s-a reabilitat.


“Cred ca am stat destul in penitenciar. Va rog sa imi admiteti cererea. M-am reabilitat si cred ca pot face bine daca voi fi eliberat”, si-a pledat cauza in fata judecatorilor.

De altfel, avocata sa a sustinut ca el intruneste conditiile cerute de lege pentru eliberarea conditionata si ca a platit prejudiciul constatat in dosar.

Potrivit aparatorului, la dosar exista un punct de vedere al unei societati comerciale care este dispusa sa il angajeze pe Dragnea dupa eliberare. In plus, avocatul a spus ca el are si o locuinta, astfel ca “nu va fi o povara pentru societate” si “poate fi integrat usor”.

In replica, procurorul DNA a cerut ca Dragnea sa mai stea inca sase luni in inchisoare. Procurorul a argumentat cu faptul ca acesta inca nu accepta ca a incalcat legea si inca sustine ca a fost condamnat politic.

Instanta urmeaza sa ia o decizie in acest dosar, hotarare care poate fi insa contestata. Chiar daca judecatorii vor decide ca Dragnea poate fi eliberat, el va trebui sa astepte decizia instantei superioare in cazul unei contestatii.

In 21 aprilie, Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova. Decizia finala o va lua instanta.

Doua zile mai tarziu, el a castigat procesul cu Penitenciarul Rahova, in care cerea recunoasterea zilelor pe care le-ar fi putut castiga prin munca daca ar fi fost lasat sa lucreze.

Liviu Dragnea se afla in penitenciar din 27 mai 2019, cand a fost condamnat definitiv de Instanţa suprema la 3 ani şi 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman. (V.E.)

UPDATE: Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au respins cererea de eliberare conditionata a fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, pe care au considerat-o neintemeiata. In cazul in care aceasta decizie va ramane neschimbata, propunerea sau cererea de liberare conditionata pot fi reinnoite dupa data de 27.06.2021.

Leave a Reply