Noul director general al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara – Polul de Crestere Timisoara, expert in atragerea de fonduri europene. Conf. univ. Ovidiu Megan este laudat de primarul Dominic Fritz

Concursul organizat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara – Polul de Crestere Timisoara pentru ocuparea functiei de director general a fost castigat de conf. univ. dr. Ovidiu Megan, de la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest Timisoara. Potrivit primarului Dominic Fritz, experienta sa in atragerea de fonduri europene este cruciala pentru rolul si scopul asociatiei.


„A venit momentul sa retrezim aceasta Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara, care este extrem de importanta in contextul atragerii de fonduri europene si revitalizare a intregii zone metropolitane. Ca presedinte al ADI-PCT am cea mai mare incredere ca Ovidiu Megan este persoana care are si cunostintele si experienta necesare pentru a conduce aceasta asociatie”, a transmis Dominic Fritz.

Conform reprezentantilor primariei, Ovidiu Megan „are o experienta semnificativa in zona manageriala, ca prorector al universitatii, decan al Facultatii de Economie si Administrare a Afacerilor sau director al Departamentului de Accesare si Implementare Proiecte din cadrul Universitatii de Vest”, iar „experienta lui in domeniul atragerii de fonduri nerambursabile este cruciala pentru rolul si scopul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara”.

Scopul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara – Polul de Crestere Timisoara este cooperarea intre unitatile administrativ-teritoriale membre, pentru realizarea in comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional, ori al furnizarii in comun a unor servicii publice.

In acest sens, asociatia elaboreaza, implementeaza si monitorizeaza Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Crestere Timisoara, promoveaza strategia de dezvoltare economica a zonei, atrage investitori straini, obtine fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea zonei si contribuie la dezvoltarea turismului in zona.

Din cadrul ADI-PCT fac parte Primaria Timisoara, Consiliul Judetean Timis si alte 19 localitati din Polul de Crestere Timisoara. (Eva Theordorescu)

Leave a Reply