Trimis la inchisoare pentru un cantec! Manelistul Dani Mocanu, sase luni de puscarie pentru piesa “Curwa”, cu care a castigat 34.000 de dolari pe Youtube

Sentinta spectaculoasa a judecatorilor de la Judecatoria Pitesti, care, in sedinta de ieri, l-au condamnat pe manelistul Dani Mocanu la sase luni de inchisoare cu executare intr-un dosar in care este acuzat ca, in aprilie 2019, a lansat un videoclip pe canalul YouTube in care incita la ura impotriva femeilor, relateaza Agerpres. Decizia nu este definitiva.


“Condamna pe inculpatul, M.D., la pedeapsa de 250 de zile amenda penala, pentru savarsirea infractiunii de incitare la ura sau discriminare, cuantumul unei zile amenda fiind de 60 lei, in total 15.000 de lei.

Constata ca infractiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta a fost comisa in timpul termenului de supraveghere stabilit prin S.P. nr. x Judecatoriei Pitesti, astfel cum a fost modificata prin D.P. nr. x a Curtii de Apel Pitesti, revoca amanarea aplicarii pedepsei de 6 luni inchisoare, aplica inculpatului aceasta pedeapsa si dispune executarea ei.

Contopeste pedeapsa amenzii aplicata prin prezenta cu pedeapsa de 6 luni inchisoare, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa inchisorii de 6 luni, precum si pedeapsa amenzii in intregime, in total o pedeapsa rezultanta de 6 luni inchisoare si amenda in cuantum de 15.000 lei (250 de zile amenda). In baza art. 88 alin. 3 C.pen, pedeapsa inchisorii se va executa in stare de detentie”, se arata in minuta deciziei pronuntata joi, 29 aprilie.

De asemenea, instanta a obligat YouTube sa retraga/inlature videoclipul “Curwa” (Official Video) Hit 2019, precum si toate videoclipurile conexe.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, in data de 27.04.2019, Dani Mocanu a incarcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat si montat anterior, prin intermediul caruia a instigat publicul larg la ura si discriminare impotriva femeilor.

“La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul inregistra peste 18 milioane de vizualizari si a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat in drepturi de publicitate aferente videoclipului”, mentioneaza anchetatorii. (V.E.)

Leave a Reply