Un nou purtator de cuvant la Curtea de Apel Timisoara. Judecatoarea Raluca Panaitescu a acceptat misiunea de a imbunatati imaginea instantei banatene in randul justitiabililor si a mass-media

Eliberarea din functie a judecatorului Cristian Pup, cel mai longeviv purtator de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, care a decis sa se pensioneze, a determinat conducerea instantei sa caute un purtator de cuvant, care sa mentina relatiile publice la aceleasi standarde de transparenta.


Astfel, in urma deciziei presedintelui Curtii de Apel Timisoara, Mircea Cretu, incepand cu data de 1 mai 2021, Biroul de informare si relatii publice va fi condus de judecatoarea Raluca Panaitescu, secondata de judecatoarea Nadejda Oprescu.

“In proiectul managerial pe care l-am prezentat la concursul pentru functia de presedinte al Curtii de Apel Timisoara, am insistat asupra faptului ca imaginea instantei este in stransa dependenta si de modul in care publicul percepe activitatea de judecata. Intreaga activitate a instantei, modificarile de competente si proceduri, trebuie sa fie accesibile justitiabililor si presei.

O deschuidere a instantei catre public ar putea elimina suspiciunile permanente generate de neintelegerea modului intern de functionare, dar si a problemelor cu care instantele se confrunta. Pentru imbunatatirea imaginii justitiei, prioritare sunt asigurarea calitatii actului de justitie, comunicarea cu mass-media si publicul, dar si activitatea de educatie civica si juridica a cetatenilor”, a precizat presedintele instantelor banatene, judecatorul Mircea Cretu.

Dupa ce a acceptat sa revina pe functia de care depinde imaginea Curtii de Apel Timisoara, o functie pe care a detinut-o si in perioada in care a activat la Judecatoria Timisoara, judecatoarea Raluca Panaitescu spune ca va mentine parteneriatul cu presa la nivelul construit si consolidat de antecesorul ei.

“Sunt constienta ca imi revine o misiune dificila, fiindca preiau aceste atributii de la un coleg special, Cristian Pup, care a reusit de-a lungul timpului sa construiasca o relatie de comunicare reala cu mass-media, la cele mai ridicate standarde, bazata pe transparenta si respect reciproc. Va asigur ca noua echipa are cele mai sincere intentii de a mentine acest parteneriat, atat de benefic pentru opinia publica”, ne-a declarat Raluca Panaitescu. (G.I.)

Leave a Reply