Jurnalist rapus de Covid-19! Unul dintre seniorii presei scrise din Romania a decedat la Spitalul Municipal din Hunedoara

Jurnalistul Mircea Lepadatu, directorul cotidianului Mesagerul Hunedorean, s-a stins din viata, la varsta de 75 de ani. A fost diagnosticat cu Covid-19, in urma cu aproximativ o luna, iar in primele zile ale bolii a urmat un tratament la domiciliu.


De aproape trei saptamani, jurnalistul era internat in Sectia de Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Municipal din Hunedoara. Desi medicii au reusit sa-i elimine infectia din corp, ultimele teste Covid-19 fiind negative, plamanii sai au fost extrem de afectati de virulenta cu care au fost atacati de virusul ucigas, fapt ce i-a adus decesul.

Mircea Lepadatu avea o experienta in presa de cinci decenii, iar dupa 1990 a fondat mai multe ziare, printre care Mesagerul Hunedorean, cotidianul hunedorean pe care l-a infiintat in urma cu 15 ani.

A fost redactor la “Drumul socialismului”, iar dupa 1989 a fondat saptamanalul “Week-end Magazin”.

A lucrat apoi la bisaptamanalul “Oglinda”, iar in perioada 2000 – 2006 a fost in echipa de conducere editoriala a cotidianului “Hunedoreanul”. In 2006 a lansat cotidianul Mesagerul Hunedorean. A fost membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania.

“Pentru mine, profesia de jurnalist este Regina careia m-am subordonat pe viata!”, a declarat Mircea Lepadatu, in 2019, in cadrul unui interviu.

Mai multi jurnalisti si fosti oameni de presa, politicieni si reprezentanti ai unor institutii publice din judetul Hunedoara au transmis, luni seara, mesaje de condoleante. (I.P.)

Leave a Reply