Inca un avocat condamnat la inchisoare cu executare! Judecatorii au constatat ca acesta a fost indiferent in a respecta rigorile legii penale

Un cunoscut avocat din Baroul Bucuresti, specializat in drept bancar, litigii imobiliare si tranzactii comerciale, a fost trimis in spatele gratiilor de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, acesta urmand sa execute o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare.


Stratone Dragos a fost gasit vinovat de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice avand exercitarea dreptului de a conduce suspendat, dar si de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Prima infractiune a fost savarsita in forma continuata, in conditiile in care, in perioada cuprinsa intre 28.11.2013 – 12.11.2015, Stratone Dragos a fost prins in trafic, la volanul autoturismului sau, de nu mai putin de sapte ori, desi avea permisul suspendat.

Astfel, in evaluare faptelor, judecatorii au apreciat ca inculpatul a avut o atitudine constant nesincera si ca a fost indiferent in a respecta rigorile legii penale. Intrucat Dragos Stratone mai avea o condamnare de 1 an si sase luni de inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, iar in sedinta din 22 octombrie 2018, Curtea de Apel Bucuresti a revocat suspendarea si a dispus executarea in detentie, alaturi de pedeapsa rezultanta de 1 an si 10 luni inchisoare stabilita pentru noile infractiuni.

In 21 mai 2020, Inalta Curte de Justitie si Casatie a respins apelul impotriva sentintei penale nr. 221/F/22.10.2018, iar la termenul din 04.05.2021 instanta suprema i-a respins si contestatia in anulare. (V.E.)

Leave a Reply