Vaccinarea direct din masina, si la Timisoara! Parcarea de la Shopping City se va transforma, in urmatoarele trei luni, in centru “drive-throught”

Dupa succesul centrelor de vaccinare de tip drive-thru de la Cluj-Napoca, Deva, Arad si Bucuresti, unde s-au vaccinat si continua sa se imunizeze mii de persoane, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Timis a decis ca vaccinarea direct din masina sa fie posibila si la Timisoara.


Astfel, potrivit unui comunicat al Prefecturii Timis, in sedinta online, de astazi, CJSU a aprobat o hotarare in baza careia s-a decis ca, in perioada 07.05.2021-07.08.2021, destinatia actuala a spatiului parcarii N1-P1 din incinta Shopping City, Calea Sagului nr. 100, din municipiul Timisoara, sa fie schimbata, temporar, in vederea infiintarii unui centru de vaccinare de tip „drive through”.

Persoanele care doresc sa se vaccineze, indiferent de localitatea de domiciliu, o pot face prezentand doar actul de identitate, fara a fi nevoie de inscrierea, in prealabil, in platforma nationala. Timpul de asteptare a fost variabil la centrele deschise in tara, unele persoane ajungand la cort in 15 minute, alte chisr si in trei ore.

Reamintim ca primul centru de vaccinare direct din masina a fost deschis la Deva. Functioneaza inca de sambata, are 4 fluxuri de vaccinare functionale, iar vaccinul folosit este cel produs de Pfizer.

Cei carora li s-a administrat prima doza de vaccin anti-Covid in punctele drive-thru sunt asteptati tot acolo, peste trei saptamani, si pentru rapel. (G.G.)

Leave a Reply