Timisoara, in scenariul verde! “De azi, treptat, ne reluam vietile pe care le aveam inainte de aceasta boala”, anunta primarul Dominic Fritz

Primarul german al Timisoarei, Dominic Fritz, a anuntat ca orasul intra, de astazi, in scenariul verde, punandu-se capat, astfel, unor “luni de sacrificii pentru toti”.


„De azi putem reveni la spectacole, in cinematografe, in restaurante, in limita unei capacitati de 50 la suta. De azi, treptat, ne reluam vietile pe care le aveam inainte de aceasta boala”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Fritz sustine, totodata, ca lupta cu pandemia nu s-a terminat si pledeaza pentru vaccinare.

„Timisoara este de azi in scenariul verde, dupa ce rata de infectare cu Covid-19 a scazut sub 1,5/1000 de locuitori. Este rezultatul unor luni de sacrificii pentru noi toti, dar care, pana la urma, le-am facut pentru a salva vieti.

Am pierdut in aceste luni si oameni dragi noua, de care ne vom aminti mereu. A venit insa timpul sa aratam ca timisorenii si spiritul acestui oras nu pot fi infrante. Este momentul sa fim uniti si sa reconstruim.

De azi putem reveni la spectacole, in cinematografe, in restaurante, in limita unei capacitati de 50 la suta. De azi, treptat, ne reluam vietile pe care le aveam inainte de aceasta boala.

Lupta cu aceasta pandemie nu s-a terminat, dar, zi cu zi, vaccin cu vaccin, vom reveni la normalitatea pe care noi toti o vrem”, este mesajul postat de Dominic Fritz, duminica, pe Facebook.

Incomoda, ca de obicei, Mirela Toc, de la Biroul Salubrizare din cadrul Primariei Timisoara, a tinut sa-i aminteasca primarului ca realitatea nu-i chiar atat de roz. “Multi cetateni au ramas fara locuri de munca, altii au murit pentru ca nu au fost tratati corespunzator, altii au primit amenzi abuzive si acum vreti sa fim cobai.” (Mara Ion)

Foto: Costi DUMA

Leave a Reply