Procurorii DNA au descins la sediul Politiei Vicovu de Sus! Dosar de coruptie, in urma acuzatiilor privind protejarea unui politist care s-a deplasat cu masina la un eveniment, desi era baut

Sediile a trei unitati de politie din judetul Suceava au fost perchezitionate de procurorii DNA, in cadrul unui dosar de coruptie ce vizeaza imprejurarile in care un politist ar fi fost “acoperit” de colegi, desi s-ar fi deplasat la un eveniment, la volanul autospecialei de serviciu, fiind in stare de ebrietate.


Este vorba despre sediile IPJ Suceava, Politiei Orasului Vicovu de Sus si al Postului de Politie Straja, in timp ce alte trei perchezitii au avut loc la domiciliile unor politisti.

Ancheta procurorilor anticoruptie a fost declansata de suspiciunea ca un echipaj de la Politia Vicovu de Sus l-ar fi acoperit pe seful de post de la Straja, care s-ar fi deplasat la un eveniment, cu autospeciala de serviciu, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Evenimentul a avut loc in vara anului trecut, la Straja. O persoana a sunat la 112 pentru a cere sprijinul politiei, iar la fata locului s-a deplasat seful de post de la Straja. Oamenii au presupus ca acesta era baut, motiv pentru care au sunat din nou la 112. Colegii politistului de la Straja au venit si l-au testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Cei care au facut reclamatia spun insa ca politistii de la Vicovu de Sus ar fi incercat sa-si acopere colegul. In acest context, procurorii DNA Suceava incearca sa afle daca reclamatiile sunt intemeiate, daca exista dovezi in sprijinul acuzatiilor, urmand ca, in cazul confirmarii clor sesizate, politistii care nu si-au indeplinit sarcinile de serviciu pentru a-si proteja colegul din Straja sa fie pusi sub acuzare. (V.E.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply