Rezistenta la spaga! Un agent de politie a refuzat o mita de 12.000 de euro si a sesizat organele de ancheta

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 09 mai 2021, a unui inculpat, persoana fizica, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de dare de mita.


In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 09 mai 2021, inculpatul fata de care se desfasurau cercetari intr-un dosar penal de furt, dupa ce a sustras suma de 100.000 euro dintr-o locuinta de pe raza municipiului Arad, a fost depistat si oprit in trafic de catre un agent de politie in cadrul Biroului Politiei Autostrazi A1 Ramnicu Valcea – Deva.

In acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de politie suma de 12.000 euro pentru a-l lasa sa plece si pentru a nu efectua nici o verificare cu privire la depistarea acestuia.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.
La data de 09 mai 2021, judecatorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile a inculpatului, formulata de procurorii anticoruptie.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofiterilor de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie. (V.E.)

 

Leave a Reply