O zi libera PLATITA pentru toti romanii care se vaccineaza! Initiativa legislativa a deputatilor USR PLUS Oana Toiu si Radu Molnar a fost avizata de Comisia de munca a Senatului

Initiativa legislativa prin care se acorda o zi libera platita persoanelor care se vaccineaza, inclusiv elevilor, studentilor si militarilor, a primit, astazi, 12 mai, raport de admitere de la Comisia de munca a Senatului.


Potrivit proiectului, persoanele care se vaccineaza impotriva Covid-19 beneficiaza, la cerere, de urmatoarele drepturi:

a) o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, in ziua vaccinarii, in cazul angajatilor;

b) o zi scutire de frecventa, in ziua vaccinarii, in cazul elevilor, studentilor si militarilor;

Aceste drepturi se vor acorda pe baza documentelor justificative eliberate de institutia de profil la care a fost efectuata vaccinarea.

Beneficiaza de aceste drepturi si unul dintre parinti, in ziua vaccinarii copilului cu varsta de pana la 14 ani sau a copilului cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani.

Proiectul, initiat de deputatii USR PLUS Oana Toiu si Radu Molnar, urmeaza sa intre la vot final in plenul Senatului, care este prima Camera sesizata in acest caz.

”Propunerea legislativa „O zi libera pentru vaccinare”, pe care am lucrat-o si am depus-o alaturi de Radu Molnar a fost votata in UNANIMITATE la Comisia pentru Munca, Familie si Protectie Sociala, dovada ca solidaritatea in campania de vaccinare poate, iata, sa nu aiba culoare politica. Propunerea a primit aviz favorabil de la:

– Consiliul Legislativ

– Consiliul Economic si Social

– Comisia de Sanatate

– Comisia de Buget

Le multumesc tuturor pentru dialogul consistent. In baza votului de astazi va putea fi supusa votului in plenul Senatului si dezbatuta in Camera Deputatilor in regim de urgenta”, a scris Oana Toiu pe Facebook la finalul sedintei comisiei de munca a Senatului. (G.G.)

Leave a Reply