Un fost politist va fi despagubit cu 10.000 de euro de doi jurnalisti, dupa ce s-a plans in instanta ca “paratii” i-au afectat reputatia

Un fost politist care a solicitat despagubiri morale in valoare de 150.000 de la jurnalistii Andreea Cretulescu si Victor Ciutacu, de la Romania TV, sub pretextul ca i-ar fi fost afectata reputatia, in cadrul unei dezbateri despre rapirea fetelor din Caracal, a avut surpriza ca actiunea sa-i fie admisa de instanta.


Judecatoarea Denisa-Florina Lazar-Bernea, de la Tribunalul Bucuresti, a considerat ca imaginea politistului pensionar Adrian Zaharia (foto 2), fost agent in Penitenciarul Rahova si fost director al Cancelariei Prefecturii Olt, a avut de suferit in urma dezbaterii televizate si, in consecinta, i-a obligat pe jurnalisti la plata unor despagubiri in valoare de 10.000 de euro, in solidar cu postul Romania TV si cu omul de afaceri Remus Radoi, din Caracal, poreclit „Codita”.

“Obliga paratii la publicarea dispozitivului prezentei hotarari, timp de trei zile consecutive, pe postul ROMANIA TV, in cadrul celor doua emisiuni, ‘RO la raport’ si ‘Punctul Culminant’, ca forma de reparare a prejudiciului moral adus onoarei, deminitatii, reputatiei si imaginii reclamantului, in raport de difuzarea in cadrul acestor emisiuni din datele de 25.09.2019, 01.10.2019 si 03.10.2019 a imaginii reclamantului, a afirmatiilor tendentioase facute la adresa acestuia in cadrul acestor emisiuni si asocierii persoanei reclamantului cu cazul Caracal cu privire la faptele penale ale numitului Dinca Gheorghe.

Obliga paratii, in solidar, la plata catre reclamant a sumei de 10.000 euro cu titlu de daune morale. Respinge cererea pentru rest, ca neintemeiata”, se mentioneaza in sentinta pronuntata la termenul din 06.05.2021.

Hotararea nu este definitiva, jurnalistii avand posibilitatea sa o atace cu apel in 30 de zile de la comunicare. Argumentul principal al petentului Adrian Zaharia, care a cantarit mult in decizia judecatorului, a fost legat de faptul ca, desi a solicitat un drept la replica, jurnalistii au refuzat sa-i ofere posibilitatea de a se apara. (G.I.)

Leave a Reply