Procurorului Codrut Olaru i s-a retras titlul de doctor in drept, dupa ce CNATDCU a decis ca teza acestuia este plagiata “grosier”

Procurorul Codrut Olaru, fost adjunct al procurorului general al Romaniei si fost procuror-sef al DIICOT, ramane fara titlul de doctor in drept, dupa ce Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, joia trecuta, ca teza acestuia este plagiata „grosier”, scrie jurnalista Emilia Sercan in PressOne.


Olaru, care este membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), si-a sustinut public lucrarea stiintifica in 2013, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC), sub coordonarea actualului rector Tudorel Toader – fost ministru al Justitiei in perioada 2017-2019.

Inainte de sedinta Consiliului General al CNATDCU in care urma sa se decida mentinerea sau retragerea titlului sau de doctor, Codrut Olaru a incercat sa blocheze emiterea unui verdict printr-o actiune deschisa in instanta impotriva CNATDCU si a Ministerului Educatiei.

Mai mult, Olaru le-a cerut ministrului Educatiei Sorin Cimpeanu si presedintelui CNATDCU Ioan Aurel Pop clasarea sesizarii asupra careia CNATDCU urma sa se pronunte, pe motiv ca in martie 2020 primise – pe o alta sesizare – verdict de neplagiat.

Decizia de retragere a titlului de doctor pentru plagiat in cazul procurorului Codrut Olaru a fost luata de Consiliul General al CNATDCU, joia trecuta, in 12 mai. Surse din Ministerul Educatiei sustin ca hotararea a fost adoptata cu 13 voturi pentru si o abtinere, noteaza PressOne in articolul ce poate fi citit integral aici.

Reamintim ca, in urma cu un an, a pierdut definitiv titlul de doctor in drept si unul dintre protectorii lui Codrut Olaru, si anume fostul premier Victor Ponta. (V.E.)

Leave a Reply