Timisorenii au reciclat aproape 2 tone de deseuri electrice si electronice, in cadrul actiunii „Timisoara recicleaza”, de la Iulius Town (P)

Stiai ca… deseurile electrice reprezinta 6% din totalul deseurilor unei comunitati? Timisorenii au reciclat, la finalul lunii aprilie, 1.760 kg de astfel de deseuri in cadrul actiunii „Timisoara recicleaza”.


Principalele obiecte aduse la centrul din Iulius Town au fost televizoarele vechi, urmate de cuptoarele cu microunde. Campania derulata in parteneriat cu Ecotic face parte din strategia de sustenabilitate a companiei IULIUS, care isi continua preocuparea pentru conservarea mediului inconjurator.

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) reprezinta un risc major pentru mediu si pentru sanatatea noastra si a animalelor, iar pe langa acest aspect, reciclarea lor este importanta pentru recuperarea materiilor prime secundare si pentru ca pana la 90% dintre ele pot fi reutilizate, daca ajung in centre specializate.

Timisorenii si-au luat „doza” de reciclare la finalul lunii aprilie, cand in cadrul actiunii „Timisoara recicleaza” au adus la centrul amenajat in Iulius Town 1.760 kg de DEEE-uri.

„In doar 4 zile de campanie, timisorenii au dat dovada de simt civic, contribuind, astfel, la bunele practici de mediu. Rezultatele exceptionale din aceasta campanie ne-au demonstrat ca cetatenii constientizeaza importanta reciclarii deseurilor electrice si, datorita acestui fapt, privim optimisti catre viitor. Dorim sa felicitam Iulius Town pentru implicare si ne angajam sa ramanem uniti pentru un mediu curat”, a declarat Bogdan Dumbrava, coordonator regional Ecotic in zona de vest.

Principalele aparate iesite din uz care au fost aduse la centrul amenajat in Iulius Town au fost televizoarele si cuptoarele cu microunde, iar timisorenii au primit in schimb vouchere pentru pauza de masa.

Actiunea „Timisoara recicleaza” se integreaza in strategia de sustenabilitate a companiei IULIUS, care sustine toate campaniile de protejare a mediului, iar reciclarea este o componenta importanta a acesteia. In toate proiectele IULIUS sunt implementate solutii pentru gestionarea deseurilor, iar acestea sunt colectate, sortate si reciclate si, astfel, se inchid circuitele materialelor reciclabile.

Iulius Town felicita timisorenii ca s-au alaturat intr-un numar atat de mare campaniei. (I.P.)

Leave a Reply