20 de arme ridicate de politisti de la participantii la o partida de vanatoare ilegala din Timis, restituite proprietarilor. Dosarul penal 84/P/2021 merge mai departe

Toti vanatorii care au participat la partida de vanatoare organizata, in 20.01.2021, de de seful de lucrari Cosmin Maris, de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (USAMVB), pe Fondul 42 Cralovat, au fost invitate la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis pentru a-si recupera armele.


Decizia politistilor de a restitui armele ridicate de la vanatori, in urma operatiunii, din 20 ianuarie, care s-a dorit realizarea unui flagrant de braconaj, a fost autorizata de procurorul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj, care supravegheaza ancheta penala in dosarul 84/P/2021.

Ordonanta de restituire a celor 20 de arme de vanatoare si a munitiei aferenta a fost emisa in 04.05.2021, iar proprietarii acestora au fost invitati sa le ridice in perioada 17-21 mai.

“Armele au fost ridicate de catre politisti, pe buna-dreptate, iar, acum, va dura ceva timp ca participantii la vanatoare sa demonstreze ca au fost de buna-credinta si nu aveau cunostinta despre datele completate de Cosmin Maris in autorizatii. Mai mult, pentru a participa la vanatoare pe un fond didactic, trebuie sa fii student sau angajat al institutiei de invatamant, ceea ce n-a fost cazul la aceasta vanatoare privata”, ne-a declarat, la vremea respectiva, unul dintre avocatii vanatorilor din dosar.

Acesta a facut mai multe petitii, una adresata chiar presedintelui Romaniei, in care a solicitat acces la dosarul cauzei, urgentarea cercetarilor si restituirea armelor de vanatoare.

Pe de alta parte, surse din cadrul USAMVB ne-au dezvaluit ca, in urma acestei partide de vanatoare ajunsa in vizorul politistilor, seful de lucrari Cosmin Maris (foto) a fost schimbat din functie. Cu alte cuvinte, nu mai are autoritatea de a organiza partide de vanatoare in fondurile didactice ale universitatii.

“In locul sau a fost numit Raducu Marinas, insa Cosmin Maris refuza sa predea gestiunea. A intrat in concediu medical. Urmeaza, probabil, ca actele sa fie ridicate, in mod silit, de politie si predate noului inginer de vanatoare.

Probabil, Maris considera ca a luat fondul didactic pe persoana fizica, altfel nu inteleg de ce refuza predarea actelor, desi a fost somat si de rectorul Cosmin Popescu. Mi se pare ca niste oameni seriosi au fost atrasi in acest scandal, tinta fiind, evident, Maris, cunoaste domnia sa mai bine motivele, si amicul sau de vanatoare, Adrian Bechira”.

Potrivit unor informatii judiciare, dosarul 84/P/2021 merge mai departe, una dintre infractiunile cercetate de politistii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis fiind cea de abuz in serviciu. Vom reveni. (G.I.)

2 thoughts on “20 de arme ridicate de politisti de la participantii la o partida de vanatoare ilegala din Timis, restituite proprietarilor. Dosarul penal 84/P/2021 merge mai departe

  1. Interesant articol. Se aude prin piata ca toti sponsorii D-lui Marinas Raducu, care cotizau la greu sa vaneze, culmea tot pe un fond didactic sub pretextul unui curs de padurari , fac coada deja la USAMVBT pentru a se inscrie la Facultate .. Viseaza deja la cerbii protejati de seful de lucrari Maris Cosmin…, Tot prin piata umbla vorba ca rectorul Cosmin Popescu ar fi fost induplecat de fratele Ben Oni Ardelean si bunul lui prieten de pahar, Paul Todor sa-i ajute sa-si instaleze omul de casa venit din zona de unde vin toti cei care isi doresc functii prin Timisoara .

  2. Cum să schimbi un om din funcție mai ales dacă are dosar penal nesolutionat? Dacă primește NUP? S- au grăbit cei din conducerea facultății, să vezi și să nu crezi ca oameni cu școală pot face asta. Au mers pe principiul ” Capul lui Moțoc( Maris) vrem!” Dar dacă lui Moțoc nu- i cade capul?

Leave a Reply