Doua seri hippie la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timisoara! “La comun”, interzis spectatorilor cu varste sub 14 ani (P)

Dupa un an de distantare, izolare, restrictii si masti, cand ati trait ultima data sentimentul de-a avea totul ”La comun” cu alti oameni? Totul, adica timpul impreuna, casa, hainele, mancarea, banii, dragostea; altfel spus, viata. Teatrul Maghiar  de Stat „Csiky Gergely” Timisoara va invita sa redescoperiti aceasta senzatie intr-unul dintre cele mai captivante spectacole ale scenei timisorene si sa traiti ”La comun” cu actorii sai doua seri hippie, in 22 si 23 mai 2021, de la ora 19. 


Cel mai recent spectacol al regizorului Radu Nica la Timisoara, pe un text scris de Thomas Vintenberg si Mogens Rukov, propune o dezbatere despre proprietate si familie in societatea de astazi, pornind de la cazul adevarat al unui grup de intelectuali care decid in 1975 sa traiasca impreuna intr-o comuna, avand drepturi si obligatii egale.

Erick si Anna formeaza un cuplu stabil si decid sa incerce un experiment al traiului la comun cu alte cinci persoane cu aceleasi convingeri ideologice. In familia largita se petrece o criza in momentul in care Erick se indragosteste de o alta femeie, punand sub semnul intrebarii conceptele de proprietate, solidaritate, cuplu sau familie.

Reluarea spectacolului dupa 15 luni prilejuieste si un debut de rol: tanara actrita Vadász Bernadett in rolul Emma. Alaturi de ea, din distributie fac parte actorii Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Kocsárdi Levente, Aszalos Géza, Borbély B. Emília, Tar Mónika, Molnár Bence si Szabó Abigél, eleva la Liceul Teoretic „Bartók Béla”. Scenografia este creata de Ioana Popescu.

„Beneficiile traiului in comun sunt multe si ne lipsesc extrem de acut in zilele noastre, cand suntem atat de insingurati, de alienati, insa reversul medaliei nu e defel de neglijat – relatiile interpersonale, mai ales in familie, se scurtcircuiteaza, iar rezultatele sunt imprevizibile si adesea traumatizante. La comun e, asadar, un bun stimul pentru reflectie asupra problemelor familiei in secolul al XXI-lea si a crizei societatii de azi” , declara  regizorul Radu-Alexandru Nica.

Spectacolul este interzis spectatorilor cu varste sub 14 ani. ”La comun” se va juca in Sala Mare a Teatrului Maghiar, cu 50% grad maxim de ocupare si respectarea stricta a tuturor conditiilor sanitare. Spectacolul este tradus in limba romana, la casca.  Biletele  sunt disponibile la casierie (orar: luni-vineri 10.00-13.00 si 16.00-19.00), sau  pe  pagina de web https://tm-t.biletmaster.ro/ (I.P.)

Leave a Reply