Antreprenoriat in Blockchain! Primul program postuniversitar din tara dedicat celei mai noi tehnologii digitale, la Universitatea de Vest din Timisoara

Universitatea de Vest din Timisoara, angajata intr-un demers de integrare in cadrul celor mai avansate tendinte ale invatamantului superior european, propune programe si domenii de studiu si cercetare aflate in avangarda educatiei universitare europene.


Un astfel de domeniu al inovarii, spre care UVT isi concentreaza resursele si proiectele, este si cel al tehnologiei Blockchain, “tehnologia increderii”, una din tehnologiile fundamentale ale celei de-a patra revolutii industriale, cea care va schimba web-ul dintr-un mediu al informatiei intr-unul al valorii.

Noul program de studii postuniversitare “Antreprenoriat in Blockchain” a debutat in acest an, iar prima promotie de absolventi a desfasurat un eveniment online, webinar-ul “Antreprenoriat in Blockchain” – Concluzii si directii viitoare, organizat cu ocazia absolvirii programului de catre prima serie de cursanti.

Primul program postuniversitar din tara dedicat tehnologiei Blockchain, s-a derulat cu sprijinul unor specialisti in domeniu de la Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea “Ioan Slavici” din Timisoara, precum si de la companii si institutii nationale si internationale: Banca Nationala a Romaniei, Startup Transilvania – Center for Entrepreneurship and Innovation Cluj-Napoca, Restart Energy Timisoara, Akasha Elvetia.

Webinarul a adus impreuna absolventi ai programului postuniversitar, specialisti din mediul de afaceri sau administratie care implementeaza tehnologii Blockchain, factori de decizie din cadrul UVT si lectori ai programului, pentru a realiza o analiza retrospectiva si pentru a identifica idei in vederea pregatirii urmatoarelor serii.

“UVT se afla intr-un proces permanent de adaptare, ca universitate europeana care exploreaza noile tendinte si tehnologiile viitorului. Am setat o noua directie de studiu si cercetare si, astfel, ne-am pozitionat ca trendsetter in educatia universitara romaneasca. Am luat in considerare faptul ca tehnologia Blockchain devine un spatiu de cunoastere si cercetare atractiv pentru institutiile publice europene, dar si pentru cele romane, ceea ce ne-a determinat sa initiem acest nou program de studii.

Se pare ca am venit in intampinarea unor asteptari concrete, din economia reala, cursantii, acum absolventi ai acestui nou program, provenind din multe domenii si sectoare economice, din mai multe zone ale tarii, mai ales din companii si organizatii care sunt orientate catre inovare si formare permanenta, indicand nivelul deosebit de inalt al utilitatii acestui proiect inovativ”, a subliniat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Comisia Europeana apreciaza ca tehnologia Blockchain are o prioritate strategica si ca va juca un rol cheie in stimularea inovatiei in multiple sectoare si in cresterea unei economii digitale incluzive, sigure si democratice.

De asemenea, este de remarcat faptul ca Blockchain-ul este in topul celor mai cautate specializari la nivel international, alaturi de Cloud Computing, Inteligenta Artificiala, Big Data, Machine Learning, Robotica.

Programul “Antreprenoriat in Blockchain” se deruleaza pe parcursul a trei luni si va deschide o noua serie de inscrieri in iunie 2021, cursurile urmand a se desfasura in al treilea trimestru al anului 2021, adresandu-se antreprenorilor si specialistilor din domenii diverse, experti din domeniile financiar, bancar, juridic, din sectorul jurnalismului sau al software-ului, ori studentilor de la programele de studii universitare de masterat si doctorat.

Certificatul de atestare a competentelor profesionale de care vor beneficia absolventii acestui program postuniversitar va fi inregistrat si pe Blockchain. (I.P.)

Leave a Reply