Recuperatori din clanul Camataru, saltati de mascati din trupele speciale! Sunt acuzati ca prin amenintari si violente determinau agenti economici sau persoane fizice sa plateasca datorii de pana la 600.000 euro

Mai multi membri ai clanului Camataru au fost saltati, astazi, de procurorii DIICOT – Structura Centrala, care, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul Grupuri Infractionale Violente, au efectuat 17 perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov si Prahova, intr-un dosar ce vizeaza destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de santaj si abuz in serviciu.


In cauza s-a retinut faptul ca, de la finele anului 2020 si pana in prezent, pe raza municipiului Bucuresti s-a constituit si a actionat un grup infractional organizat ai carui membri s-au specializat in savarsirea unor infractiuni de santaj, constand in recuperarea unor sume de bani de la diversi agenti economici si persoane fizice, pana la valoarea de 600.000 euro, prin utilizarea de amenintari si violente.

In urma probatoriului administrat a mai rezultat faptul ca, la data de 12.03.2021, la solicitarea unui membru al gruparii, un agent de politie a intervenit pe langa un politist din cadrul Brigazii Rutiere pentru a-l determina sa nu aplice sanctiunea complementara a suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice a unui alt membru al gruparii ce savarsise o contraventie pentru care era obligatorie respectiva masura.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate substante stupefiante, arme albe, arme de foc neletale, precum si mari sume de bani.

La sediul DIICOT – Structura Centrala, au fost conduse, in vederea audierii, un numar de 12 persoane, majoritatea membri ai clanului Camataru.
Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul Serviciului Investigatii Criminale si al jandarmilor din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. (I.P.)

Leave a Reply