A tras cu o arma fabricata artizanal inspre doi vecini! Un “armurier” din Cornereva a fost retinut pentru tentativa de omor

O arma de vanatoare confectionata artizanal, 17 cartuse calibrul 16 milimetri si un pistol neletal au fost ridicate luni, de politisti de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul IPJ Caras-Severin. Arsenalul ar fi fost detinut fara drept de un barbat de 51 de ani, din Cornereva, insa oamenii legii au gasit arma de vanatoare si munitia in padure, in zona cunoscuta sub numele „Iarba Moale“, din aceeasi comuna.


„Arma si munitia ar fi fost ascunse in locul respectiv de barbatul in cauza dupa ce in seara zilei de 23 mai, in jurul orei 20,18, acesta ar fi tras cu arma in directia a doi vecini de salas, fara a-i rani. De asemenea, de la salasul detinut de barbat, politistii au mai ridicat un pistol neletal.

Din cercetarile efectuate s-a stabilit ca barbatul de 51 de ani nu este autorizat sa detina si sa foloseasca arme letale sau neletale. Politistii au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, uz de arma fara drept si tentativa la infractiunea de omor, dosarul fiind inaintat la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin“, se mentioneaza intr-un comunicat al IPJ Caras-Severin. (V.E.)

 

Leave a Reply