Jos MASCA! Angajatii vaccinati nu vor mai fi obligati sa poarte masca de protectie in spatii inchise, daca nu se afla mai mult de 5 persoane. Masura intra in vigoare de la 1 iunie

Angajatii vaccinati anti-COVID nu vor mai fi obligati, de la 1 iunie, sa poarte masca de protectie daca lucreaza cel mult cinci intr-un spatiu inchis, a decis, joi, Guvernul.


“A fost introdusa exceptia de la purtarea mastii de protectie pentru persoanele vaccinate care lucreaza in spatii inchise unde nu se afla mai mult de cinci lucratori”, a declarat prim-ministrul Florin Citu, la Palatul Victoria.

Potrivit premierului, s-au luat decizii si privind intrarea pe teritoriul Romaniei a cetatenilor straini si apatrizi in scop turistic, de la 1 iunie.

“Prin Hotararea CNSU au fost introduse noi exceptii de la masura carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania din zonele de risc epidemiologic astfel: persoanele trecute prin boala si aflate intre a 14-a si a 90-a zi de la data confirmarii, copiii cu varsta mai mica sau egala cu trei ani fara a fi necesara prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, copiii cu varsta de 3 ani si mai mica de 16 ani daca prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, persoanele care raman pe teritoriul national pentru o perioada mai mica de trei zile si prezinta un test negativ pentru SARS-CoV-2”, a precizat Citu.

Seful Executivului a subliniat ca prin noile masuri de relaxare adoptate se vede ca vaccinarea anti-COVID ‘ajuta si merita’.

“Ne indreptam spre normalitate rapid si cu cat ne vaccinam mai repede, cu atat putem sa eliminam si celelalte restrictii care au mai ramas”, a transmis prim-ministrul. (G.G.)

Leave a Reply