O noua metoda de inselaciune prin SMS! Politia Romana atrage atentia sa nu fie accesat link-ul de urmarire a unui “colet aflat in tranzit”

Politia Romana a transmis o avertizare catre persoanele care primesc SMS-uri pentru a urmari coletele aflate in tranzit, de pe diverse numere de telefon, atragand atentia ca este vorba despre o noua metoda de inselaciune.


Oamenii primesc mesaje ca pachetul este pe drum si sunt pusi sa urmareasca un link. Cei care dau click risca sa isi infecteze telefonul. Cum numarul celor care au primit astfel de mesaje a crescut simtitor de la o zi la alta, Politia Romana a lansat un avertisment pentru constientizarea populatiei.

In momentul accesarii link-ului, se deschide un site fals, al unui operator international de curierat, care solicita descarcarea unei aplicatii.

„Nu accesati link-uri primite prin SMS, din surse necunoscute! Mai multe persoane din Romania au primit mesaje SMS, de pe diverse numere de telefon (nationale sau internationale), cu textul „Pachetul dvs. este in drum, urmariti-l aici”, urmat de un link.

Accesand link-ul se deschide un site fals, al unui operator international de curierat, care solicita descarcarea unei aplicatii.

In urma instalarii aplicatiei, exista posibilitatea ca telefonul sa fie infectat cu malware“, este mesajul Politiei Romane. (V.E.)

Leave a Reply