Moarte naturala sau asasinat? Omul de incredere al afaceristului Marian Iancu, fostul patron al clubului Poli Timisoara, gasit fara suflare intr-un hotel din Brasov

Constantin Margarit, omul de incredere a lui Marian Iancu, a murit subit la doar 50 de ani. Omul de afaceri a fost gasit decedat in camera unui hotel. Constantin Margarit era cunoscut ca un apropiat al lui Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timisoara. Cei doi au fost asociati in diferite afaceri, dar au fost si la inchisoare.


De mentionat ca Margarit avea un hotel la Sinaia, insa a fost gasit decedat, sambata, intr-o camera de hotel in Brasov. Acesta a plecat spre munte in cursul zilei de joi.

Constantin Margarit a fost administrator, impreuna cu Octavian Iancu, fratele fostului patron de la Poli Timisoara, in firma VGB Impex SRL, care, potrivit procurorilor DIICOT din dosarul RAFO, a produs un prejudiciu prin evaziune fiscala de peste 1.300 de miliarde de lei.

Atat de stransa a fost legatura dintre Constantin Margarit si Marian Iancu incat cei doi au fost gasiti vinovati pentru evaziune fiscala in dosarul RAFO. Marian Iancu a primit 12 ani de inchisoare, fratele sau, Octavian, dar si Constantin Margarit au primit cate zece ani de inchisoare in 2014.

In acel moment, instanta a decis si confiscarea prejudiciului adus statului – 35 de milioane de euro.

Constantin Margarit a fost eliberat conditionat in aprilie 2019, dupa ce a stat in Penitenciarul Tulcea patru ani si sase luni, din octombrie 2014, cand a primit pedeapsa.

In 2019, Constantin Margarit ceruse revizuirea sentintei de condamnare pentru infractiunea de spalare de bani, dar solicitarea i-a fost respinsa atat de instanta de fond, cat si de cea de apel.

Marian Iancu a fost unul dintre patronii din fotbal care au bagat bani seriosi in echipa de fotbal Politehnica Timisoara. Totodata, a obtinut si rezultate in Europa, unde a jucat in grupele Europa League si in preliminariile Champions League inainte sa fie retrogradata in Liga 2. (I.P.)

Sursa: romaniatv.net

One thought on “Moarte naturala sau asasinat? Omul de incredere al afaceristului Marian Iancu, fostul patron al clubului Poli Timisoara, gasit fara suflare intr-un hotel din Brasov

Leave a Reply