Doi capi interlopi din Timisoara, retinuti de carabinieri in Italia! Deocamdata, fostul politist judiciarist de la DIICOT, Nicu Mihaitoaia, condamnat la 6 ani de inchisoare, de negasit

Carabinierii italieni din Latina, o localitate aflata la 80 de kilometri de Roma, au facut o captura de zile mari. Doi capi interlopi din Timisoara, care au de ispasit impreuna aproape 20 de ani de inchisoare, au fost retinuti in baza unor mandate emise de autoritatile romane si urmeaza sa fie supusi procedurii de extradare.


Este vorba despre Lucian Boncu, condamnat in doua dosare de crima organizata la 16 ani de inchisoare, deocamdata doar de instantele de fond, si de Sorin Udrea, care a fugit din tara, in martie 2016, dupa ce Curtea de Apel Timisoara l-a trimis dupa gratii pentru o perioada de 6 ani si opt luni.

Cei doi capi ai lumii interlope au fost retinuti in momentul in care Lucian Boncu – care a disparut din Timisoara, zilele trecute, in momentul in care procurorii DIICOT au propus arestarea preventiva intr-un alt dosar penal, in care este acuzat de tentativa de omor si nerespectarea regimului armelor si munitiilor – a incercat sa-si depuna actele pentru obtinerea rezidentei, fiind insotit de Sorin Udrea.

In conditiile in care localitatea Latina, unde Lucian Boncu a incercat sa-si obtina actele de rezidenta, se afla la peste 600 de kilometri de localitatea Desenzano del Garda, langa Brescia, unde Sorin Udrea isi executa in regim deschis condamnarea dispusa de instantele timisorene, dupa ce a reusit comutarea pedepsei, se poate spune ca gestul sau de solidaritate infractionala cu “fratele” venit de la Timisoara echivaleaza cu o posibila pierdere a libertatii.

Intr-o tara bantuita de mafioti atroce din Cosa Nostra, Camorra sau Ndrangheta, prinderea celor doi interlopi din Timisoara nu a reprezentat o stire pentru presa locala din Latina, cotidianul Latina Oggi neconsemnand nimic despre aceasta indeplinire a atributiilor de serviciu a carabinierilor.

Pe de alta parte, trebuie observat faptul ca, atunci cand doresc sa prinda un fugar, autoritatile judiciare romane stiu sa se mobilizeze exemplar, sa alerteze reteaua Europol, ceea ce nu se intampla si in cazul fostului politist judiciarist de la DIICOT Timisoara, Nicu Mihaitoaia, condamnat si el la 6 ani de inchisoare pentru luare de mita si disparut tot in Italia. Este dat in urmarire generala de aproape doi ani si jumatate si, inca, nicio veste…

Domnule procuror Sandor, domnule procuror Florenta, haideti ca se poate, chiar daca v-a fost coleg in dificila ancheta a camatarilor, in care, dupa ani si ani de cercetari, ati dispus clasarea tuturor acuzatiilor, chiar daca a fost vorba despre amenintare, santaj, camata, constituirea unui grup infractional organizat si altele. (G.I.)

One thought on “Doi capi interlopi din Timisoara, retinuti de carabinieri in Italia! Deocamdata, fostul politist judiciarist de la DIICOT, Nicu Mihaitoaia, condamnat la 6 ani de inchisoare, de negasit

  1. Pana la revenirea in tara a iubitului doamnei judecator Stoicescu, va mai trece o vreme… Nu e bai, pana atunci, dansa se intretine cu mascatii.

Leave a Reply