Eveniment de Ziua Mondiala a Mediului, la Timisoara. Concursul “RECICLAM SI CASTIGAM”, in parcul de la Iulius Town (P)

RETIM impreuna cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis, cu sprijinul Garzii de Mediu Timis si al Primariei Municipiului Timisoara, organizeaza concursul “RECICLAM SI CASTIGAM” dedicat tinerilor. Evenimentul are loc in weekend-ul 4-6 iunie 2021 in parcul de la Iulius Town.


Scopul acestui eveniment este informarea si constientizarea tinerilor privind colectarea separata si reciclarea deseurilor.

Actiuni: Treasure Hunt si quiz-uri Kahoot.

Prin astfel de activitati informale, tinerii, si nu numai, vor intelege importanta colectarii separate si a reciclarii. Pentru a avea un mediu verde si sanatos, trebuie sa ne implicam cu totii, iar RETIM si ADID Timis va invita sa va alaturati acestui eveniment.

Mecanism: Treasure Hunt

  • Inscrierea in concurs la standul RETIM si ADID Timis
  • Participantii primesc harta comorii
  • Inceperea traseului. Participantii trebuie sa gaseasca mai multe tipuri de deseuri (ambalaje din plastic, hartie sau carton, sticla si deseuri menajere) amplasate in diferite colturi ale parcului.
  • Dupa ce parcurg tot traseul, participantii se intorc la standul RETIM si ADID Timis pentru a depozita deseurile gasite corect in pubele.

Mecanism: Kahoot

  • Castigatorii vanatorii de comori vor trece in etapa urmatoare a concursului, un joc online de e-learning, Kahoot, care le testeaza participantilor cunostintele legate de colectarea separata si reciclarea deseurilor. Premiile oferite de organizatori constau in tricouri, bidoane de apa si pixuri ecologice.

Detaliile despre regulamentul concursului, descrierea etapelor acestuia si anuntarea castigatorilor se gasesc pe retim.ro/stiri si adidtimis.ro. (I.P.)

 

Leave a Reply