Lights in the Park. Vino sa admiri Terra in Iulius Gardens Timisoara si castigi premii ca de la cer la Pamant! (P)

Un eveniment „astronomic” de proportii va avea loc in perioada 11 – 20 iunie 2021, in Iulius Gardens. Planeta Pamant va putea fi vazuta apropiindu-se de Timisoara si va fi intruchipata in Gaia, instalatia spectaculoasa de lumina a artistului britanic Luke Jerram.


Lucrarea este o reproducere detaliata a Terrei dupa imagini de la NASA si este expusa pentru prima data in orasul de pe Bega, facand parte din cadrul evenimentului Lights in the Park, organizat de Festivalul de lumini Lights ON.

Aceasta este o continuare a  seriei de expozitii „The Works of Luke Jerram”, dupa ce, in luna martie, Museum of the Moon a fost expus la Palas Iasi si Marte, in premiera nationala, in Iulius Parc din Cluj-Napoca.

Astronautii nu mai sunt singurii oameni care pot sa priveasca Terra din spatiu. Timisorenii pot sa experimenteze si ei senzatia Overview Effect (efectul vederii de ansamblu), in perioada 11-20 iunie 2021, cand pot sa-si admire planeta-casa de la distanta, daca fac o vizita in Iulius Gardens, unde este expusa instalatia „Gaia”.

Lucrarea artistului britanic Luke Jerram a fost realizata ca o instalatie sora a Museum of the Moon pe baza imaginilor incluse de NASA in catalogul Visible Earth, masoara 7 metri in diametru si este reprezentata la o scara 1:1.8 milioane.

Mai mult decat atat, instalatia expusa invita la o intelegere profunda a interconectarii vietii pe Terra si la un simt renascut al responsabilitatii noastre fata de ea.

Prin lucrarea expusa, Luke Jerram isi doreste sa atraga atentia asupra fragilitatii planetei si a nevoii de a o proteja cat inca mai avem timp. „Sper ca vizitatorii sa vada Gaia si sa inteleaga cum arata Pamantul din spatiu, un loc incredibil de frumos si de pretios. Un ecosistem de care trebuie sa ne ingrijim urgent, singura noastra casa”, spune Luke Jerram.

Iulius Town a pregatit si alte surprize! Astfel, dupa ce vizitatorii si-au facut selfie cu Gaia, au trei variante sa plece acasa cu premii. Primele 200 de persoane care merg in fiecare zi la centrul de premiere din zona Centrului Info cu flyer-ul primit in zona instalatiei, castiga pe loc un cadou surpriza.

Daca aleg sa-si innoiasca garderoba si fac cumparaturi de 500 de lei, in zilele 11, 12, 13 iunie si 18, 19, 20 iunie, mai au parte de un premiu de 50 lei sub forma unui cec cadou, care este valabil tot pe Pamant, dar doar in magazinele din Iulius Town. Iar daca pozele au iesit perfect si sunt postate pe Instagram cu hashtag-ul #LightsOnIulius, pot participa la un giveaway. Regulamentul campaniei poate fi consultat pe www.iuliustown.ro.

Evenimentul este organizat de Lights On in colaborare cu IULIUS. Lights On este un festival de instalatii de lumina lansat de Asociatia Daisler la Cluj-Napoca in 2018. Evenimentul a reusit rapid sa-si atraga fani din toate randurile pentru ca promoveaza o noua nisa a artelor vizuale in spatii publice, activari urbane dintre cele mai inedite, dar si colaborari fascinante cros-sectoare. (I.P.)

Leave a Reply