Asociatia de proprietari amendata cu echivalentul a 500 de euro, in urma unei reclamatii privind afisarea listei de intretinere cu incalcarea regulamentului GDPR

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a informat, recent, ca a finalizat o investigatie la o Asociatie de Proprietari din municipiul Iasi si a constatat incalcarea dispozitiilor art. 83 alin. (5) lit. e) corelate cu dispozitiile art. 58 alin. (1) lit. (a) si (e) din Regulamentul General privind Protectia Datelor, potrivit unui comunicat.


Operatorul a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 2463,3 lei, echivalentul sumei de 500 EURO.

Investigatia s-a desfasurat ca urmare a unei plangeri prin care se reclama faptul ca operatorul a afisat listele de plata cu detalierea numelui si prenumelui fiecarui membru al Asociatiei de proprietari. De asemenea, petentul a reclamat si afisarea unui inscris cu caracter defaimator in care erau mentionate datele sale personale (numele si prenumele).

Intrucat operatorul nu a raspuns solicitarilor, desi a confirmat primirea lor, acesta a fost sanctionat cu amenda.

De asemenea, Asociatiei de proprietari i s-a dispus sa transmita autoritatii de supraveghere toate informatiile solicitate, in termen de cinci zile lucratoare de la comunicarea procesului-verbal. (G.G.)

Leave a Reply