VIDEO. Sabiile au fost atractia timisorenilor, sambata seara, la Bastion, in cadrul evenimentului “Noaptea muzeelor”

“Noaptea muzeelor” cu demonstratii cavaleresti de manuirea sabiilor, tarantule, arta si vaccinare Timisorenii au putut admira, de la ora 18, otelul calit al sabiilor, in cadrul unei prezentari cu demonstratie de manuire in curtea Bastionului Theresia.


De la sabia engleza de Cavalerie Usoara, din 1796, pana la cea din 1908 sau iataganele turcesti, dar si din alte tari, toate au tinut publicul cu sufletul la gura. Iubitorii de caricatura au putut vizita, pana la ora trei dimineata, caricaturile Popa’S, in incinta galeriei care poarta numele artistului.

De mare atractie au fost si zecile de tarantule in acvariu, expuse la Muzeul Banatului, in cadrul Taranterra project. Pe langa piesele de patrimoniu din expozitiile mai vechi, donatia testamentara Marieta Pamfil, alte obiecte si fotografii apartinand familiei Mariei Teleaga, in cea mai recenta expozitie, vor fi accesibile publicului pana la finele lunii.

La Bastion, s-a dorit, in acelasi timp, si un maraton al vaccinarii. In Piata Unirii, la Muzeul de Arta, portile sunt deschise pentru vizitatori, cea mai recenta expozitie fiind ” Forme si culori – semnele Universului”, fiind dedicata comemorarii artistului maghiar Zoltar Molnar. (L.K.)

Leave a Reply