VIDEO. Sofer urmarit in trafic si stalcit in bataie de mai multi indivizi, chiar de fata cu politistii trimisi sa rezolve situatia! Agresorii au fost retinuti de mascati din trupele speciale

Incident extrem de grav pe o sosea din judetul Buzau, care demonstreaza ca prezenta politistilor pe sosele este ineficienta si nu asigura protectia soferilor care se confrunta cu atacuri violente din partea altor participanti la trafic. Un barbat, supranumit Activistul buzoian, a fost batut violent, duminica dimineata, chiar de fata cu politistii care au fost trimisi sa rezolve situatia.


Agresorii s-au napustit asupra activistului, l-au blocat in trafic cu o masina pusa de-a curmezisul drumului, dupa ce acesta a incercat sa prezinte publicului si autoritatilor comercializarea ilegala a puilor vii, in conditiile in care ANSVA a interzis comertul cu pasari vii, exceptie facand fermele autorizate.

Nitu Robert Gabriel, cunoscut drept Activistul buzoian, a inceput sa filmeze in timp ce conducea, incercand sa scape de un grup de vanzatori de pui si gaini din Sapoca.

Acesta era cu politia in telefon cand a fost blocat in trafic si apoi atacat de vanzatori. I-au spart geamul masinii si l-au lovit cu salbaticie, chiar de fata cu politia, motiv pentru care acesta a demarat si a reusit sa scape. ”Doamna, ce politie mi-ati trimis, ca m-au batut cu politia, m-au nenorocit! M-a batut cu politia de fata, am plecat de acolo!”, i-a reprosat victima dispecerului de la 112.

S-a intalnit cu un echipaj de politie la Cernatesti, insa tot degeaba, intrucat cand politistii au oprit masinile agresorilor, acestia au reusit sa ajunga din nou la Nitu Robert Gabriel, care era in masina, si l-au lovit dintr-o parte si din cealalta.

A reusit din nou sa fuga si in cele din urma a fost adapostit intr-un sediu al politiei, moment in care si agresorii au fost retinut de mascati din trupele speciale de interventie.

”La data de 12 iunie a.c., politistii din cadrul Sectiei de politie rurala Beceni, au fost sesizati prin apel SNUAU 112, de catre un buzoian, in varsta de 41 de ani, cu privire la faptul ca, in timp ce se afla in trafic, pe raza localitatilor Sapoca si Cernatesti, ar fi fost agresat de mai multe persoane.

Imediat dupa sesizare, politistii s-au deplasat la fata locului pentru verificarea aspectelor semnalate.

Totodata, pentru aplanare si preintampinarea escaladarii conflictului, au fost dirijate la locatie si luptatori din cadrul Serviciului de Actiune Speciala Buzau si jandarmi.

Din primele verificari a reiesit ca, in urma unui conflict spontan, apelantul de 41 de ani ar fi fost agresat fizic de catre trei persoane, totodata i-ar fi fost provocate si distrugeri la autoturismului personal.

Politistii au identificat persoanele in cauza, stabilind ca este vorba despre trei barbati cu varste cuprinse intre 27 si 44 de ani, din localitatea Sapoca si Cernatesti.

La momentul interventiei politistilor, persoana vatamata nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.

In cauza, politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de lovire sau alte violente si distrugere iar cercetarile continua pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstantelor in care s-a produs evenimentul”, a anuntat Politia Buzau.

De la producerea incidentului, pe retele de socializare se intetesc mesajele in care se se cere demisia ministrului de Interne si a intregii conduceri a IPJ Buzau. “Demisia Ministrului de Interne, a intregii conduceri a Politiei Buzau, a politistilor care au dovedit ca sunt incapabili sa-si faca meseria. Politisti care nu au fost nicodata instruiti, copilasi buni de vandut periute de dinti in piata”. “Acel politai a fost depasit de situatie ! Nu cunosc indetaliu regulile folosirii armei de foc, dar nu avea dreptul la acest lucru cand agresorii au devenit violenti si au pus in pericol viata activistului?”, sunt doar cateva dintre mesajele postate pe internet”. “Politistul poarta pistol degeaba….de decor. Legea 295/2004 a armelor si munitiilor este o gluma proasta la adresa protectiei cetatenilor si a proprietatii private iar procuratura si judecatorii sunt alte glume proaste. ..din cauza asta interlopii au prins curaj si fac ce vor, stiu ca legea pumnului este mai tare decat intreg sistemul judiciar roman si nimeni nu face nimic, nici macar acum in ceasul al 12-lea”, sunt doar cateva dintre zecile de mesaje. (V.E.)

UPDATE In acest moment se fac cercetari cu persoanele in libertate, toti cei implicati sunt audiati, a declarat la Digi24 purtatorul de cuvant al IPJ Buzau, Cosmin Stanciu. El a mai spus ca interventia a fost dinamica, pentru ca victima a parasit locul faptei.

Leave a Reply