Lovitura a DGA Timisoara! Au saltat 10 angajati ai Serviciului de Inmatriculari din cadrul Prefecturii Timis, sub acuzatia de luare de mita

Zece angajati ai Serviciului de Inmatriculari din Timisoara au fost ridicati, luni dimineata, de ofiterii DGA, fiind cercetati intr-un dosar de coruptie.


Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, este vorba despre zece angajati care au fost ridicati de ofiterii DGA si au fost dusi la audieri, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

Din cercetari a rezultat ca, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), acestia au pretins si primit, prin intermediari, in mod repetat si consecvent, cu titlu de mita, diferite sume de bani (intre 20 si 100 de lei), totalizand aproape 100.000 de lei, pentru indeplinirea / neindeplinirea indatoririlor de serviciu, respectiv inmatricularea unor autovehicule fara programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de inmatriculare auto la o singura programare.

In perioada mentionata, cercetarile au evidentiat infaptuirea a 384 de acte materiale de luare de mita. La acest moment, cei 10 agenti de politie sunt audiati de catre procurorul de caz la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, urmand ca acesta sa dispuna in consecinta cu privire la luarea unor masuri preventive”, se mentioneaza intr-un comunicat al DGA.

Actiunea de astazi vine dupa patru luni in care activitatea suspectilor a fost monitorizata de cei de la anticoruptie. Pentru a-i ridica pe cei zece suspecti, cei de la Serviciului Anticoruptie Timis i-au chemat la un seminar de preventie pe teme de coruptie. Cand au ajuns la locul evenimentului, cei zece agenti au fost ridicati de ofiterii DGA si condusi pentru audieri la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

La activitatile de procedura penala s-a beneficiat de sprijin din partea D.G.A. – Centrul Operational 2 Timisoara si Serviciul Judetean Anticoruptie Arad.

Din cauza perchezitiilor, Compartimentul Inmatriculari a fost inchis, iar clientii programati vor putea sa se prezinte la ghiseu incepand cu 16 iunie, pastrand ora programarii. (G.I.)

Leave a Reply