SOCOTELI. Judecatorul sindic Loredana Neamtu, din nou in vizorul Inspectiei Judiciare! Dosar de insolventa in care creanta medicului Milovan Slovensky este considerata mai mare decat cea a UTT, desi valoarea acesteia este net inferioara celuilat creditor

Judecatorul sindic Loredana Neamtu, de la Tribunalul Timis, a fost reclamata, din nou, la Inspectia Judiciara, dupa ce, prin Incheierea civila nr. 267, din 04.03.2021, a dispus deschiderea procedurii generale de insolventa impotriva debitorului Cordismed SRL Timisoara si desemnarea ca administrator judiciar provizoriu a practicianului in insolventa Alfa&Quantum Consulting SPRL.


Pentru desemnarea ca administrator judiciar al SCP Alfa&Quantum Consulting SPRL, adica a lichidatorilor Bogdan Alic si Marius Carceie, instanta, in cuprinsul incheierii, a motivat ca doi dintre creditorii societatii, respectiv SC SDD Anestezia SRL si SC Dr. Slovensky SRL  au impreuna cea mai mare creanta declarata fata de debitorul SC Cordismed SRL, astfel ca cererilor lor cu privire la desemnarea administratorului judiciar in persoana SCP Alfa&Quantum Consulting SPRL vor fi admise.

Din cuprinsul aceleiasi incheieri reiese ca cei doi creditori figureanza cu creante, fiecare dupa cum urmeaza:

SC SDD Anestezia SRL cu o creanta in cuantum de 128.307,32 lei si

SC Dr. Slovennski SRL cu o creanta in cuantum de 407.077,53 lei.

Asadar, insumand aceste creante, rezulta ca cei doi au creante  totalizand 535.384,85 lei.

De remarcat este faptul ca acelasi judecator sindic, retine in motivarea deciziei, ca o cerere de inscriere in tabelul de creante a formulat, la data de 06.01.2021, si SC Uzinele Textile Timisoara SA, cu o creanta in cuantum de 1.137.102,38 lei, reprezentand debit restant.

Acest creditor a solicitat desemnarea ca administrator judiciar al unui alt practician in insolventa SC Ade Pro Managemnt SPRL, care a administrat anterior procedura de insolventa desfasurata timp de aproape doi ani si care a fost anulata de Curtea de Apel Timisoara pentru vicii care i-au scapat aceluiasi judecator sindic de la Tribunalul Timis.

Sfidator este faptul cum judecatorul sindic de la Tribunalul Timis face calcului celei mai mari creante, pentru a justifica desemnarea ca administrator judiciar al firmei SCP Alfa&Quantum Consulting SPRL, firma dorita atat de cei doi creditori SDD Anestezia SRL si SC Dr. Slovenski SRL, cat si de catre debitoarea insasi, respectiv SC Cordismed SRL.

Asadar dorinta debitorului a prevalat fata de dorintele creditorilor, iar dupa calculele magistratului Loredana Neamtu suma de 535.384,85 lei, cat reprezinta creantele insumate ale SDD Anestezia SRL si SC Dr. Slovenski SRL, este mai mare decat suma de 1.137.102,38 lei, cat reprezinta creanta Uzinelor Textile Timisoara SA.

Prin calcule de acest fel, magistratul a inclinat balanta dreptatii in favoarea medicului cardiolog Slovenski, care il reprezinta atat debitorul SC Cordismed SRL, cat si pe creditorul SC Dr. Slovenky SRL, chiar daca creantele acestuia erau mai mici decat cele ale Uzinelor Textile Timisoara SA, iar administratorului judiciar dorit de dr. Milovan Slovensky, respectiv SCP Alfa&Quantum Consulting SPRL, i s-a dat unda verde pentru administrarea debitorului Cordismed SRL. (I.P.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply