Judecatoria Timisoara nu crede in lacrimi si vanatai! Ordin de protectie respins pentru o doctorita agresata violent de fostul sot, care si-a gasit fericirea in bratele unei procuroare de la parchetul local

Cererea de emitere a unui ordin de protectie formulata de o doctorita in varsta de 39 de ani, din Timisoara, mama a doi copii minori, care solicita autoritatilor statului sa o apere impotriva violentelor fostului sot, a fost respinsa de Judecatoria Timisoara.


“Respinge cererea de emitere a ordinului de protectie ca neintemeiata. Respinge solicitarea reclamantei de obligare a paratului la cheltuieli de judecata, ca neintemeiata”, se mentioneaza in Hotararea nr. 6860/2021, pronuntata in camera de consiliu, la termenul din 4.06.2021.

Paradoxal, procuror de sedinta din partea Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara a fost Raluca Buculea, care a pus concluzii de respingere a cerererii depuse de femeia abuzata, desi, in urma cu cativa ani, si domnia sa a trecut printr-un grav scandal conjugal, care s-a soldat cu incendierea usii de la apartamentul unui judecator. Care, mai apoi, s-a pensionat din cauze medicale…

Desi victima a depus la dosar un certificat medico-legal cu 15 zile de ingrijiri medicale, din care reiese ca, in urma agresiunii din 16.05.2021, a suferit multiple echimoze si excoriatii, dar si o fractura de piramida nazala, Raluca Buculea a respins ideea emiterii unui ordin de protectie, intrucat, in opinia sa, cererea ar fi neintemeiata.

“Instanta conchide ca parata nu s-a aflat si nu se afla intr-o stare de pericol iminenta care sa justifice emiterea unui ordin de protectie si restrictionarea unor drepturi fundamentale.

Instanta observa si ca reclamanta avea cunostinta ca in locuinta se afla si actuala concubina a paratului, avand in vedere ca reclamanta s-a pozitionat in tocul usii si i-a adresat de 2 ori cuvinte “doamnei procuror”. (…)

Paratul a mentionat ca, in ceea ce priveste violenta verbala, modalitatea de a se adresa a fost in consecinta comportamentului, care i-a creat o stare de lehamite. Cu privire la incidentul din 24.05.2021, arata ca a scuipat-o, insa nu a agresat-o pe reclamanta”, se mentioneaza, printre altele, in Incheierea civila nr. 6860, din 04.06.2021, semnata de judecatorul Barnut Filip Daniel.

Trecand peste faptul ca victima este numita ba “reclamanta”, ba “parata”, nu putem sa nu observam ca la incidentul violent a asistat si o “doamna procuror”, actuala concubina a agresorului, care nu a considerat oportun sa intervina pentru a pune capat scandalului. Sau, in calitate de organ judiciar, sa se autosesizeze pentru lovire sau alte violente si amenintare.

Dimpotriva, chiar a tainuit comiterea unor fapte violente, de natura penala, care au ajuns in vizorul organelor de politie in urma unei plangeri penale depusa de victima.

Deocamdata nu vom face publica identitatea domnisoarei concubine, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, din octombrie 2020, colega cu Raluca Buculea, cea care a pledat pentru respingerea ordinului de protectie. Prietenii stiu de ce…

“Nu doresc mediatizarea acestui caz, nu sunt persoana publica. Nu inteleg de ce fosta mea sotie a apelat la presa, pentru ca eu nu doresc decat liniste si sa ma lase in pace”, ne-a declarat fostul sot al victimei, fiul unui cunoscut profesor universitar de la Universitatea Politehnica Timisoara.

“Am intrat in acea casa pentru a verifica in ce conditii sunt tinute fiicele noastre minore, in zilele cand stau la fostul sot. Am fost lovita cu capul in fata de fostul meu socru, care a tipat sa ies din casa. Mi-a rupt piramida nazala. Apoi a navalit cu lovituri si fostul sot, care tipa sa ies din casa. Domnisoara procuror era in alta camera, dar nu a intervenit. Se vede pe filmarea care am depus-o la politie. Sunt socata, nu ma asteptam la asemenea acte de violenta impotriva unei mame care doreste sa vada in ce conditii temporar locuiesc fiicele sale. Iar in instanta, era clar ca Raluca Buculea, colega de parchet cu iubita fostului meu sot, va pune concluzii de respingere”, ne-a declarat si victima agresiunii.

In mod paradoxal, cunoscand faptul ca domnia sa este o mare luptatoare impotriva violentei domestice, avocata Lavinia Tec il apara “la baioneta” pe agresorul din aceasta poveste scandaloasa.

“Mi-a redirectionat S. mesajele dumneavoastra. Cu parere va spun ca D. are tulburari patologice grave. Cred ca e sindrom maniaco-depresiv sau bipolar. O cunoasteti personal? Ati stat de vorba cu ea? Cred ca va ajunge pe Vacarescu daca refuza tratamentul. Tare rau imi pare de ea. Am inteles ca are antecedente in familie. L-am certat pe S. ca nu a facut el cerere de ordin de protectie, intrand ea in mod nelegal pe proprietatea altuia. Asteptam sa vedem cum se rezolva si plangerile penale pentru furt si altele”, ne-a scris Lavinia Tec, demonstrand ca, in situatii exceptionale, cu onorarii exceptionale, avocatii pot pune diagnostice de ordin psihic chiar si medicilor.

Tribunalul Timis se va pronunta cu privire la acest scandal si la cererea de emitere a unui ordin de protectie, in apel, la termenul din 22 iunie. Vom reveni. (G.I.)

One thought on “Judecatoria Timisoara nu crede in lacrimi si vanatai! Ordin de protectie respins pentru o doctorita agresata violent de fostul sot, care si-a gasit fericirea in bratele unei procuroare de la parchetul local

  1. Sa ii raspunda la Silvia Matei: d-na daca intri intr-o casa trebuie sa fi batut? Din ce inteleg erau doi barabati in casa care trebuiau sa o bata sau mai bine ar fi facut tot posibilul sa linisteasca spiritele ? Concubina procuror nu trebuia sa intervina ? Nu ii permite legea? In ce tara traim sa ne facem singuri dreptate ??? Si sa nu uitam ca a batut-o pe mama copilului lui !!!!!! Ce fel de om poti fi tu sa faci acest lucru ??????????

Leave a Reply