Ziua Nationala a Contabilului Roman, editia a XVII-a. Centenarul profesiei contabile reglementate in Romania

Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), singurul organism abilitat in tara noastra pentru acordarea calificarilor profesionale de expert contabil si contabil autorizat, organizeaza, in 13 iulie a.c., cea de-a XVII-a editie a Zilei Nationale a Contabilului Roman.


Anul acesta se implineste un secol de la momentul la care a fost infiintat, prin Decret Regal semnat de Regele Ferdinand I, organismul profesional CECCAR, numit initial Corpul de Contabili Autorizati si Experti Contabili, in legea promovata de Grigore Trancu-Iasi, ministrul muncii si ocrotirilor sociale la acea vreme.

Centenarul profesiei contabile reglementate in Romania va fi marcat prin manifestarile ocazionate de Ziua Nationala a Contabilului Roman, eveniment desfasurat la nivel national, in toate judetele tarii si in Municipiul Bucuresti sub sloganul Traditie pentru viitor. Evoluam impreuna. Discutiile vor evoca momente si personalitati de seama din trecutul organismului profesional, al economiei romanesti.

Rolul esential al profesiei si al profesionistilor care o practica in economia nationala va fi evidentiat in cadrul evenimentelor care vor reuni reprezentanti ai institutiilor si autoritatilor de reglementare, ai mediului de afaceri.

Ziua Nationala a Contabilului Roman reprezinta si un prilej de a recunoaste rezultatele expertilor contabili si contabililor autorizati obtinute in anul anterior, in cadrul Topului national si Topului local al membrilor CECCAR.

Sunt apreciate, astfel, performantele societatilor de expertiza contabila si de contabilitate, precum si ale expertilor contabili si contabililor autorizati care isi desfasoara activitatea individual, aportul acestora la dezvoltarea profesiei si al mediului antreprenorial, in interes public. (I.P.)

Leave a Reply