Medicul Virgil Paunescu, cel mai nou membru al PMP Timis! A participat la conferinta de presa sustinuta la Timisoara de liderul partidului, Cristian Diaconescu

Partidul Miscarea Populara sustine, in continuare, apropierea Republicii Moldova de Romania, in baza proiectului-cadru existent si orientarea europeana a Republicii Moldova. Acest subiect a fost prezentat pe larg, intr-o conferinta de presa organizata de la PMP Timis, la care a participat si liderul partidului, Cristian Diaconescu.


Diaconescu crede ca forta Partidului Popular European este semnificativa in ceea ce priveste reprezentarea printre statele membre ale UE. Atasat de diplomatie, ambasador, fost ministru al Afacerilor Externe, acesta a cantarit sansele tarii noastre de a primi 37 miliarde euro pentru acest an, prin mecanismul de rezilienta.

“Toate statele UE vor avea planurile aprobate, dar banii vin pe baza celor doua rapoarte, criterii, pentru care sunt finantate sau nu proiecte”, a precizat Cristian Diaconescu.

“Suntem consecventi conservatorismului pe parametrii UE, fara xenofobism si extremism si celelalte partide sa se pronunte la fel pentru ca acestea sunt criteriile in baza carora suntem in UE si NATO”, a mai spus presedinte PMP.

Acesta este candidatul PMP pentru presedintia Romaniei. Partidul si-a propus inca doua obiective: sa fie partid parlamentar si sa participe independent la toate tipurile de alegeri… “Uitati fuziunile!”.

Reprezentantii judeteni sunt preocupati de sansele IMM-urilor de a-si recupera banii pentru datoriile acumulate in perioada pandemiei, din cauza “proastei gestionari guvernamentale, cu crize intre partide si in interiorul acestora”.

Pana la viitoarele alegeri, PMP trebuie sa isi consolideze coeziunea si solidaritatea interna, chestiune “asumata” din martie. In teritoriu, va fi un grup de organizare.

“Deocamdata, nu ma pronunt in privinta celor patru primari pe care ii avem in judet si in ce directii vom merge”, a afirmat liderul.

Cert este ca prof. dr. acad. Virgil Paunescu este un nou membru valoros in PMP, “singurul partid care i-a intins mana”.

Cunoscut membru PNL, in urma cu 20 de ani, acesta a considerat oportun momentul pentru a critica politica pandemica si sansa istorica pe care a pierdut-o Romania in brevetarea unui vaccin.

“Stiti foarte bine lupta mea si competitia la nivel mondial. Noi am solicitat cinci milioane de euro, iar in timpul asta s-au facut tratamente virale de milioane de euro, s-au cheltuit un miliard si jumatate de euro in statele europene. Romania s-a multumit cu statutul de colonie… Este inadmisibil, 30 miliarde euro, jumatate imprumutati, au fost secretizati, inclusiv observatiile UE. PSD a asistat, a tacut, de asta opozitia se face complice!”, a afirmat prof. dr. academician Virgil Paunescu. (L.K.)

Leave a Reply