Magazin cu marfa chinezeasca din judetul Timis, distrus complet in urma unui incendiu. Interventia pompierilor militari a limitat proportiile dezastrului

Un magazin cu marfa din China a ars in totalitate, in noapte de duminica spre luni, in orasul Sannicolau Mare, din judetul Timis. Pompierii militari de la ISU Banat au fost anuntati despre producerea unui incendiu la o cladire cu spatii comerciale, parter si mansarda, in localitatea Sannicolau Mare, printr-un apel la 112, la ora 01,37.


Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Timis, Elena Megherea, imediat s-a dispus alertarea Statiei de Pompieri Sannicolau Mare si trimiterea la locul interventiei a 3 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD tip B si un efectiv de 9 subofiteri.

De asemenea, au fost trimise in sprijin, din cadrul Detasamentului 1 de Pompieri Timisoara o autospeciala de stingere si o autoscara S42 cu un efectiv de 5 subofiteri, iar din cadrul Detasamentului 2 de Pompieri Timisoara o autospeciala de stingere cu 3 subofiteri.

“Pentru incadrarea celorlalte mijloace tehnice din cadrul subunitatii, s-a dispus cresterea capacitatii operationale la nivelul 3 (alarmarea unei ture de serviciu), la Statia de Pompieri Sannicolau Mare.

In sprijinul pompierilor militari, au intervenit si pompierii voluntari din cadrul SVSU Cenad, SVSU Valcani si SVSU Dudestii Vechi.

La locul interventiei au fost prezente si echipe din cadrul operatorului de energie electrica si gaze, echipaje de politie si jandarmi.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu ardere generalizata la acoperisul cladirii si la incaperile din interior. In total, au fost afectati de incendiu in jur de 900 mp din cladire”, ne-a comunicat Elena Megherea.

Din fericire, nu s-au inregistrat victime. In urma cercetarilor efectuate la fata locului, pompierii au stabilit ca, cel mai probabil, incendiul a fost declansat de un cablu electric defect.

In aceeasi noapte, la ora 23,57, pompierii de la ISU Timis au intervenit pentru stingerea unui incendiu la o cladire cu un etaj din localitatea Giroc, la periferia Timisoarei.

Dupa efectuarea recunoasterii si asigurarea accesului in apartamentul incendiat, a fost descoperita o persoana decedata carbonizata. Ale doua persoane au necesitat ingrijiri medicale, din cauza intoxicarii cu fum. In urma incendiului, 14 persoane au fost evacuate (9 adulti si 5 minori), iar alte 5 persoane s-au autoevacuat. La locul interventiei a fost prezenta si o echipa CFL din cadrul IPJ Timis, care a efectuat cercetari. (V.E.)

Leave a Reply