VIDEO. Pelerinaj cu mii de credinciosi la mormantul lui Arsenie Boca. Manastirea Prislop atrage cei mai multi turisti, in ciuda pandemiei

Mii de credinciosi au profitat de weekendul prelungit de Rusalii si au ales sa se roage la Manastirea Prislop, locul de veci al parintelui Arsenie Boca. Cozile de masini s-au intins pe mai multi kilometri. Desi, din cauza pandemiei, numarul celor care participa la pelerinaje a scazut, Prislop a ramas manastirea care atrage cei mai multi turisti.


Peste 5.000 de oameni s-au strans la mormantul lui Arsenie Boca inca din dimineata de Rusalii. Coada de masini a fost atat de mare, incat s-a intins de la capatul satului Silvasul de Sus pana la portile manastirii, pe o distanta de 3 kilometri.

Nu doar mormantul lui Arsenie Boca a fost aglomerat, ci si grota sfantului Ioan de la Prislop. Zeci de oameni au stat la coada pentru a vedea pestera calugarului canonizat la inceputul anilor ’90.

Nu doar manastirea are de castigat de pe urma popularitatii fenomenului Arsenie Boca, ci si micile afaceri din imprejurimi. Desi reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane au amanat decizia de canonizare a duhovnicului din cauza controverselor legate de viata sa, manastirea Prislop continua sa atraga turisti in numar mare. (G.G.)

Leave a Reply