Cum a reactionat fostul primar al Timisoarei, dupa ce consilierii locali ai USR PLUS au cerut excluderea sa din PNL. “Personaje sinistre, fosti comunisti care-si condamnau colegii in sedinte de partid”

Fostul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, a reactionat cu duritate la demersul politic al consilierilor locali USR PLUS, care, prin intermediul unui comunicat de presa, au cerut PNL Timisoara excluderea sa din partid, ca sanctiune pentru insultarea a trei intelectuali renumiti ai orasului.


Este vorba despre scriitorii Daniel Vighi, Vasile Popovici si Marcel Tolcea, pe care fostul primar i-a catalogat ca fiind “nulitati” si “lichele ahtiate dupa bani”.

In opinia consilierilor USR PLUS, liberalii timisoreni au obligatia de a se delimita fara echivoc de insultele adresate de fostul primar celor trei intelectuali, dar si Corinei Suteu, fost ministru al Culturii, adusa la Timisoara pentru restartarea proiectului cultural TM2023, si sa-l elimine din partid.

“Modul in care acestia sunt defaimati de fostul primar al Timisoarei este sub demnitatea acestui oras care-si cunoaste si drumul si valorile. PNL Timisoara are datoria sa se disocieze public de discursul josnic, sub normele unei comunitati civilizate, al fostului primar si sa-l excluda din partid”, se mentioneaza in comunicatul USR PLUS.

In replica, Nicolae Robu spune ca acest demers nu reprezinta altceva decat o mostra de desconsiderare a PNL-ului din partea partenerilor de guvernare.

“Initiatorii acestui demers sunt, unii, fosti comunisti, care asa faceau cu colegii de care nu le convenea sau care deranjau partidul comunist: ii “condamnau” in sedinte, apoi in scris si cereau sa fie exclusi din partid – va sugerez sa-i verificati si veti vedea ca asta au fost si au facut pe vremurile trecute -, iar altii, mai tinerii, neocomunisti, oameni cu aceeasi mentalitate, oameni care au in natura lor astfel de porniri!

Nimic mai rau decat USR nu a produs societatea romaneasca in acesti 31,5 ani de la Revolutie! Sunt mai rai si mai ales mai periculosi decat altii, care tot rai au fost, pentru ca sunt mult mai vicleni, mai manipulatori si reusesc sa atraga de partea lor oameni care de fapt isi doresc exact opusul a ce sunt ei (ei usr-istii).

Solicitarea lor arata la ce nivel au ajuns aceste personaje sinistre cu desconsiderarea Partidului National Liberal, daca si-au permis un asemenea demers!”, ne-a declarat Nicolae Robu. (Mara Ion)

Leave a Reply