Fostul sef al Politiei Locale Timisoara, trimis la pensie de primarul Dominic Fritz. Colonelul (r) Dorel Cojan asteapta sa fie salvat de instanta

Primarul Timisoarei a decis sa-l trimita la pensie pe fostul sef al Politiei Locale, colonelul in rezerva Dorel Cojan, astfel ca a refuzat sa-i mai prelungeasca raportul de serviciu. Astfel, din data de 12 iulie, Dorel Cojan va deveni o amintire pentru fostii sai subordonati, carora le-a impus o atitudine cazona in relatia cu cetatenii.


Desi, anul trecut, a implinit varsta legala de pensionare, Dorel Cojan a decis sa ramana, in continuare, in structura Politiei Locale, mai cu seama ca, prin cumularea pensiei cu salariul de la bugetul local, veniturile lunare ajungeau la peste 20.000 de lei.

Daca fostul primar, Nicolae Robu, a fost multumit de serviciile sale, mentinandu-l in fruntea Politiei Locale din 2013 si pana in 2020, ca imputernicit pe functia de director, cu Dominic Fritz, actualul primar, a fost mai greu.

Acesta l-a schimbat imediat, dupa preluarea mandatului de primar, cu colonelul in rezerva Dumitru Urechiatu Domasnean, fostul sef al Politiei Rutiere Timisoara, care cumuleaza, de asemenea, pensia cu salariul si, in curand, va trebui sa aleaga intre cele doua tipuri de venit.

Se pare ca Dorel Cojan doreste sa mai ramana activ la Politia Locala, chiar si cadru executiv, motiv pentru care a atacat in instanta refuzul primarului Fritz de a-i prelungi contractul cu institutia. In cazul in care judecatorii vor aplica Legea privind unele masuri pentru continuarea activitatii de catre persoanele care indeplinesc conditiile de pensionare, adoptata recent de Guvernul Romaniei, este posibil ca Dorel Cojan sa ramana activ pana la 70 de ani, chiar si fara acceptul primarului Dominic Fritz.

Legea precizeaza ca, in sistemul public, persoanele care desfasoara activitati profesionale pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire in functie si care isi continua activitatea pana la implinirea varstei de 70 de ani trebuie sa opteze in scris intre pensie si salariu. (Mara Ion)

Leave a Reply