Peste 60 de concurente din 15 judete, la startul primei etape a Campionatul National Women Rally 2021 de la Timisoara (P)

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2021 debuteaza, in acest weekend, cu Trofeul Casa Auto Timisoara. Primul eveniment automobilistic din acest an, dedicat exclusiv doamnelor si domnisoarelor, a strans pe lista de start peste 60 de concurente si 48 de masini, un numar record pentru etapa Women Rally desfasurata pentru al treilea an la rand in Timisoara.


Pasionatele de masini s-au inscris din toata tara, mai exact din 15 judete, Bucuresti, Harghita, Vaslui si Braila fiind printre cele mai indepartate de orasul gazda.

Evenimentul incepe vineri, 25 iunie, cu un briefing premergator concursului, unde organizatorii si participantele vor discuta toate detaliile ce tin de regulament si program, pentru ca totul sa se desfasoare impecabil.

Participantele vor fi prezentate alaturi de masinile lor in centrul orasului Timisoara, la startul festiv care va avea loc, vineri seara, in piata Iancu Huniade, incepand cu ora 19. Tot aici va avea loc premierea laureatelor editiei 2020.

Concursul se va desfasura efectiv sambata, pe 26 iunie, incepand cu ora 10, pe un traseu special amenajat la Shopping City Timisoara. Organizatorii le-au pregatit concurentelor atat viraje de viteza, cat si ace de par sau sicane unde isi vor demonstra agilitatea la volan. Vor fi doua manse de concurs in care concurentele iau startul pe rand, fiind cronometrate la sutimi de secunda. Toata actiunea va putea fi urmarita live pe canalul de facebook si pe website-ul Women Rally.

Ca si pana acum, concurentele de la etapele Women Rally vor puncta intr-una din cele 5 clase, constituite conform regulamentului, in functie de capacitatea motorului si de gradul de modificare a masinii. Clasele 1, 2 si 3 sunt dedicate masinilor de strada fara modificari, cu motor termic.

Women Rally este astfel locul perfect pentru a face primii pasi in motorsport cu costuri minime si folosind masinile personale, organizatorii punand la dispozitia concurentelor chiar si casti si cagule, necesare pentru ca totul sa se desfasoare in siguranta.

Clasa 4 este dedicata masinilor electrice si aliniaza la start cinci concurente la prima etapa din acest sezon. Sustinuta de George, primul banking inteligent din Romania, este dovada faptului ca Women Rally accelereaza alaturi de parteneri vizionari catre un viitor mai verde, sustenabil.

Daca in 2020 Ligia Barbu a fost deschizatoarea de drum in clasa 5, cea dedicata masinilor modificate sau posesoarelor de licenta, acum aceasta clasa se dezvolta frumos cu opt concurente inscrise la Timisoara.

Angela Sautea, campioana Women Rally 2020, a trecut si ea de la clasa 1 la clasa 5, modificandu-si modelul Renault Clio. Totodata, Angela a mai facut un pas in motorsport in 2021, fiind acum si copilot licentiat in Campionatul National Rally 2.

“Abia asteptam sa inceapa Women Rally, imi era pur si simplu dor sa fiu la volan, in ultima vreme fiind doar in scaunul din dreapta la competitii. Dupa castigarea Women Rally 2020, am decis impreuna cu prietenul meu sa trecem la profesionisti. Obtinand licenta de copilot, am decis sa ma inscriu in cadrul Women Rally la clasa 5.

Nemaivand posibilitatea sa punctez in clasamentul general, presiunea este mai mica si imi doresc sa avem o etapa frumoasa cu multa buna dispozitie. Nu am adus foarte multe imbunatatiri masinii deoarece o folosesc zi de zi, facand naveta cu ea. In clipa in care am achizitionat-o am pus piese top end iar upgrade-ul a fost la motor, adica un soft care a ridicat puterea la 115 cai si pop and bangs, dar si la anvelope, pentru ca voi folosi softuri si medii de rally”, a spus Angela Sautea, campioana Women Rally 2020.

Concurentelor li se alatura 3 masini de securitate marca Mercedes-Benz puse la dispozitie de Casa Auto Timisoara, care vor parcurge traseul in deschiderea concursului. Acestea vor fi pilotate de Laura Savu, organizator Women Rally, care o va avea in dreapta pe gimnasta Simona Amanar Tabara, de pilotul de raliuri Cristiana Oprea si de Mirela Castelli, director marketing Casa Auto Timisoara, care va prezenta noul Mercedes-Benz EQA.

“Chiar daca revin la Timisoara in calitate de ambasador Women Rally, anul acesta voi trai altfel emotiile competitiei, pentru ca mama mea a decis sa mi se alature si s-a inscris in concurs chiar cu masina mea de strada! Din aceasta perspectiva, pot observa cu atat mai bine ca evenimentele Women Rally au crescut frumos intr-un campionat cu adevarat interesant, demonstrand inca o data ca Federatia Romana de Automobilism Sportiv a reusit sa aduca sub umbrela sa o mare varietate de discipline, care se adreseaza tuturor pasionatilor de automobilism, indiferent de varsta, buget sau experienta”, a declarat Cristiana Oprea, pilot de raliuri si fondator al platformei Femei in Motorsport.

Cele mai rapide concurente vor fi premiate la festivitatea de premiere din cadrul dineului oficial, care va avea loc sambata seara incepand cu ora 19. Trofeul Casa Auto Timisoara revine la formatul de dinainte de pandemie si se va incheia duminica, dupa un pranz in familia extinsa Women Rally la crama Petro Vaselo.

Toate informatiile legate de concurente, noutatile din timpul concursului si atmosfera Women Rally surprinsa in imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro si pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, inscriere si urmatoarele etape din acest sezon pot fi gasite pe site-ul oficial www.womenrally.ro.

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2021 imbina testele cronometrate de indemanare la volan cu oportunitati de socializare, notiuni de conducere defensiva si momente elegante petrecute intr-o companie inedita, care impartaseste pasiunea pentru masini si ambitia de auto-depasire. Impreuna, comunitatea Women Rally contribuie la sosele mai sigure, incurajand intr-un cadru legal si sigur dezvoltarea abilitatilor la volan si responsabilitatea in trafic, pentru toata familia.

Campionatul National Women Rally, editia 2021 este sustinut de catre Bosch Car Service.

Etapa I-a – Timisoara (25-27 iunie 2021) a Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2021, Trofeul Casa Auto Timisoara, este sustinuta de catre Casa Auto Timisoara, George, primul banking inteligent din Romania, si partenerii gold: Castrol, Parsa Beauty, Catena – Farmacia Inimii, Hotel Melodia, Shopping City Timisoara.

Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Pensiunea Zefir, Petro Vaselo, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Brandocracy, Vittel, Corny.

Parteneri: Primaria Municipiului Timisoara, CCIAT Timis.

Parteneri media: TVR, TVR Timisoara, West City Radio Timisoara,  Livestream Romania, RallyMax, Autostiri.ro, News National, GP24.ro, 24auto.ro, Express de Banat, Impact Press, Nascut pentru Sport, FireWeb.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Ministerului Tineretului si Sportului. (C.R.)

Leave a Reply