Drept la REPLICA. Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, precizari legate de participarea procurorului la sedinta de judecata in care o doctorita a solicitat emiterea unui ordin de protectie impotriva fostului sot

In vederea exercitarii dreptului la replica in legatura cu articolul de presa denumit „Judecatoria Timisoara nu crede in lacrimi si vanatai! Ordin de protectie respins pentru o doctorita agresata violent de fostul sot, care si-a gasit fericirea in bratele unei procuroare de la parchetul local”, publicat pe site-ul wwvv.impactpress.ro, in data de 18.06.2021 (autor Gigi Ilas), va solicitam sa publicati urmatorul comunicat:


In legatura cu exercitarea dreptului la replica privind articolul denumit „Judecatoria Timisoara nu crede in lacrimi si vanatai! Ordin de protectie respins pentru o doctorita agresata violent de fostul sot, care si-a gasit fericirea in bratele unei procuroare de la parchetul local”, postat in data de 18.06.2021 pe site-ul www.impactpress.ro, pentru o corecta informare a opiniei publice si o buna colaborare cu institutiile publice, Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

In articolul indicat mai sus se mentioneza in mod eronat ca, intr-un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Timisoara, ce avea ca obiect emiterea unui ordin de protectie in beneficiul reclamantei – medic in varsta de 39 de ani, mama a doi copii, impotriva fostului sot, presupus agresiv, procurorul de sedinta Buculea Raluca, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, ar fi pus concluzii de respingere a cererii reclamantei. In acest sens, in legatura cu procurorul Buculea Raluca s-a mentionat in cuprinsul articolului ca in trecut ar fi avut un grav scandal conjugal.

Facem precizarea ca articolul de presa vizeaza dosarul cu nr. 15280/325/2021 inregistrat la Judecatoria Timisoara, in care prin sentinta nr. 6860/04.06.2021 a fost respinsa cererea reclamantei de emitere a unui ordin de protectie impotriva paratului. Totodata, prin hotararea definitiva din 22.06.2021, Tribunalul Timis a luat act de retragerea apelului formulat de reclamanta impotriva sentintei mentionate. Aceste mentiuni pot fi consultate pe portalele celor doua instante, fiind accesibile publicului, deci si reprezentantilor mass-media, care au obligatia de verifica informatiile prezentate.

Conform art. 38 al. 1 din legea 217/2003 rep. – pentru prevenirea si combaterea violentei domestice, persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta din partea unui membru al familiei poate solicita instantei ca, in scopul inlaturarii starii de pericol, sa emita un ordin de protectie prin care sa se dispuna, cu caracter provizoriu, una ori mai multe interdictii.

Cererea pentru emiterea ordinului de protectie este de competenta judecatoriei de pe raza teritoriala in care isi are domiciliul sau resedinta victima, astfel cum stabileste art. 40 al.l din legea 217/2003 rep., iar potrivit art. 45 al. 4 din aceeasi lege participarea procurorului este obligatorie.

Potrivit art. 67 al. 1 si 2 din legea 304/2004 rep. – privind organizarea judiciara, procurorul participa la sedintele de judecata, in conditiile legii, si are rol activ in aflarea adevarului, iar acesta este liber sa prezinte in instanta concluziile pe care le considera intemeiate, potrivit legii, tinand seama de probele administrate in cauza. Procurorul poate contesta la Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii interventia procurorului ierarhic superior, pentru influentarea in orice forma a concluziilor.

Fata de aceste dispozitii legale aducem la cunostinta publica faptul ca la solutionarea cauzei prezentate anterior, nu a participat procuror Buculea Raluca, ci un alt procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, conform planificarii activitatii in sectorul judiciar. Concluziile formulate de acesta din urma au fost in acord cu prevederile art. 67 al. 2 din legea 304/2004 rep.

Prim-procuror Pelmus Ciprian Ionut

Purtator de cuvant Todea Laurentiu Mirel

Nota redactiei: In conditiile in care emiterea ordinului de protectie s-a judecat in camera de consiliu, unde presa si publicul nu are acces, informatiile ce vizeaza desfasurarea sedintei de judecata ne-au fost furnizate de victima agresiunii.

 

One thought on “Drept la REPLICA. Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, precizari legate de participarea procurorului la sedinta de judecata in care o doctorita a solicitat emiterea unui ordin de protectie impotriva fostului sot

  1. Bla, bla, bla-ul sec, cu care ne-au obișnuit parchetarii in ultimii ani de când au catadicsit sa comunice cu prostimea dar care nu spune nimic în concret (in afara tonului superior și ușor iritat), nu pune degetul pe rană: ca de obicei, sunt menționate în extenso niște texte legale și suntem lăsați să credem ca s-a procedat impecabil….cum altfel, domnilor și doamnelor campioane în soluții negative de rezolvare a dosarelor??? Domnul prim procurore mai bine se abținea de data asta, nu este prea înțelept să pui reflectorul pe partea sentimentala a doamnelor și domnișoarelor maghistrat, (chiar negând că ar exista astfel de stări de fapt), nu e treaba opiniei publice să își bage nasul în mirositoarele povești cu duhoare de alcov periferic care se petrec în zona dicasterialului….Bravo Gigi! M-am ținut demult să-ți spun că ești singurul jurnalist care scrie cinstit din zona legii, ceilalți (bota si varadeanu) se vede din avion că sunt în buzunarele DIICOT, DNA si dicasterial, scriu doar să trâmbițeze reușite, despre eșecuri sau lucruri negative tac ca melciii. Rusinica….Țineo tot asa, nu te lasa intimidat de unii și alții vremelnici pe funcții…P.S. – ai putea și tu să o lași mai moale cu articolele scrise la comanda (plata) unor “mari’ domni avocați, știm cu toții care…(iubitori de mărci auto care amintesc de o superba felina englezeasca)…

Leave a Reply