Poli Timisoara, un nou inceput! S-a constituit Societatea Sportiva Universitara Politehnica Timisoara SA, care-si propune sa duca echipa fanion a orasului in cupele europene

Auditoriumul Centrului de conferinte al Universitatii Politehnica Timisoara a gazduit vineri, 25 iunie 2021, o conferinta de presa referitoare la constituirea si planurile de viitor ale Societatii Sportive Universitare Politehnica Timisoara SA, la eveniment fiind prezenti membrii board-ului de conducere al noii societati pe actiuni, printre care Florin Dragan, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, Viorel-Aurel Serban, presedintele Asociatiei Clubul Sportiv ASU Politehnica, Cristian Romonita, reprezentantul Asociatiei Druckeria, Cosmin Contra, fost jucator si antrenor la Politehnica Timisoara, Gheorghe Iova, director general la Cramele Recas, Dusan Filipas, unul dintre cei mai aprigi sustinatori ai sportului timisorean.


Capitalul social subscris la constituirea societatii pe actiuni este impartit in 1000 de actiuni nominative, 90% reprezentand contributia Asociatiei Clubul Sportiv ASU Politehnica, iar 10% cea a Asociatiei Suporterilor Timisoreni Druckeria.

Constituirea noii societati pe actiuni vine in anul in care se implinesc 100 de ani de la infiintarea, la 4 decembrie 1921, a Societatii Sportive Politehnica Timisoara care, de-a lungul anilor, a devenit un simbol al orasului si care a fost sustinuta, asa cum declara in debutul intalnirii actualul rector al UPT, conf. univ. dr. ing. Florin Dragan, de toti conducatorii institutiei, incepand cu Traian Lalescu. De altfel, acesta este un proiect de suflet sustinut si de actuala conducere a Politehnicii timisorene.

Fostul rector al UPT si actual presedinte al ASU Politehnica Timisoara, prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Serban, a subliniat faptul ca infiintarea societatii pe actiuni vine din nevoia ca Poli sa devina o echipa a comunitatii, care sa reprezinte cu onoare orasul si regiunea, asa cum Universitatea Politehnica Timisoara a fost motorul dezvoltarii zonei in ultimii 100 de ani.

Acesta a mai adaugat ca denumirea oficiala a societatii pe actiuni – SSU Politehnica Timisoara SA (Societatea Sportiva Universitara) – tine sa reaminteasca prima denumire, de acum un secol (SS Politehnica Timisoara).

Cosmin Contra, care a debutat ca jucator si ulterior ca antrenor la Politehnica Timisoara, a declarat ca a acceptat cu drag propunerea de a fi membru in Consiliul de Administratie al noii societati pe actiuni si ca va face tot efortul necesar ca Poli sa devina o forta in fotbalul romanesc, lansand si un apel catre toti cei care iubesc echipa sa revina langa aceasta pentru un nou inceput.

Dupa ce a multumit Universitatii Politehnica Timisoara si Druckeriei pentru tot ce au facut pana acum pentru echipa, Gheorghe Iova, directorul general al Cramelor Recas, a invocat spiritul pe care aceasta echipa l-a adus in oras, exprimandu-si speranta ca, prin parteneriatul cu Universitatea Politehnica Timisoara, echipa sa promoveze in prima liga, iar in termen de 5 – 7 ani sa ajunga la nivelul la care sa joace in cupele europene.

Reprezentantul suporterilor, Cristian Romonita, a reamintit ca in urma cu 9 ani, Druckeria a preluat echipa din liga a V-a si a dus-o pana in liga a II-a, unde activeaza de cinci ani, in ultimul luptandu-se chiar pentru promovare.

Insa pentru ce isi doresc suporterii timisoreni e nevoie de mai mult, astfel incat constituirea societatii pe actiuni reprezinta o sansa de a a atrage noi actionari, astfel incat echipa sa ajunga din nou in liga I, unde ii este locul.

Nu in ultimul rand, unul dintre cei mai aprigi sustinatori ai sportului timisorean, Dusan Filipas, absolvent al Politehnicii timisorene, a precizat ca s-a alaturat cu entuziasm acestui proiect al uneia dintre cele mai frumoase si iubite echipe din tara, cu traditie de 100 de ani, lansand, la randul sau, un apel si catre alti oameni de afaceri sa se alature proiectului, dar si catre autoritatile locale si judetene, in special pentru asigurarea infrastructurii de care are nevoie orasul si sportul de performanta. (I.P.)

 

Leave a Reply